Ny vecka. nya möjligheter!

Den här veckan ska Philippa jobba med att stärka galoppen och jag på att komma ner ordentligt i sadeln. Smygstartade redan igår med att galoppera på grusvägarna, övade mycket på att ställa utåt och att hon skulle ha luft i galoppen istället för att bli springig.

Måndag: Ridning på ridbanan, galoppfattningar på rakt spår. Kommer förbereda genom att rakrikta ordentligt i trav på långsidorna, vara noga med att ha lika mycket i båda händerna och för båda skänklarna samt att jobba en del öppnor för att lösgöra bogarna. Själva galoppövningen kommer vara rätt simpel, se till att göra fattningarna noggrant någon meter innanför spåret så att hon hänger på kanterna.

Tisdag: Om underlaget tillåter ska hon ridas på gärdet för lättare intervallträning, målet är att hon ska gå i ett jämt stadigt tempo i lägre form så att hon kommer igenom ryggen ordentligt. Lättsits-träning för mig med andra ord. Förberedande idag blir tempoväxlingar i trav.

Onsdag: Hoppträning för Cicci Haby.

Torsdag: Uteritt i skogen, där får hon gå bredvid stigarna så hon hittar en egen balans och tänker sig för vart hon sätter fötterna.


Kommer en kortis ikväll om hur dagens ridning gick och eventuellt bilder/film.

Nu får det bli frukost här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0