Fin häst, Scandinavium m,m

Å vilken härlig helg det har varit! Smygstartade redan i torsdags. Red Corre ute i solen med Elin och Jim som sällskap, superfina, mjuka grusvägar så man kunde trava och galoppera en massa. Corre har verkligen börjat första mig nu, blir bara roligare för varje dag.

I fredags var vi ute en sväng själva, red i skogen först, värmde upp med lite klättring igen, denna gången ifrågasatte han inte lika mycket utan lullade bara på som vanligt. Red bort till ridskolan och lilla ridhuset en sväng, började med galopp i lättsits för att han skulle komma igång och det gav verkligen resultat! Resten av ridpasset (som var ca. 15min) gick han som en klocka i alla gångarter, positiv och framåt.

I lördags åkte jag, Andréa och Malin till min faster och kusiner i Kungsbacka. På eftermiddagen tog Malin och jag pendeln till Göteborg och gick på mässan innan det blev show på kvällen, riktigt kul att Patrik Kittel vann!



HV Polo Sports väst köpte jag till mig själv! Och till träning blev det ett schabrak och silverboots, flådigt! (Corre och jag kommer va snyggast på Nina-träningen!)

Idag fick Corre gå en tur i mörkret, travade bort till ridskolan och sen red jag runt lite i paddocken medan jag väntade på att Elin skulle sluta träna :) Fick Sällskap av Sofie och Labbe också.


Måndags ridning.

Hade egentligen inte tänkt rida idag, eftersom jag skulle till universitetet. Det slutade med hemmaplugg och två rida hästar.

Följde med Elin ut till stallet, mockade och grejjade lite sen red vi bort till ridskolan med Corre och Jim. Jag red Corre först, han var myyycket bättre idag än de senaste gångerna vi varit i ridhuset - tror uteridningen gör mycket för honom psykiskt då han var mer avspänd och tog tag i uppgifterna bättre idag, även om det är en bra bit kvar.




Hoppas han fortsätter så, eventuellt får han följa med på Nina-träning nästa onsdag. Klippmaskinen gick sönder, därav den vackra klippningen ;)

När Corre var klar fick jag ta Jim en stund eftersom Elin är sjuk och egentligen inte ska rida (men vilken ridtjej orkar hålla sig ifrån det??) Red honom riktigt ordentligt igår då han varit väldigt stel en period, VILKEN skillnad det var idag. Riktigt skönt att han kommit tillbaks så bra, alltid roligt när ridningen ger resultat.

Nu är jag bara taggad på att rida mer, skön känsla, den har inte funnits där på ett tag faktiskt. Får se hur pigg jag är imorgon..


Omställning.

Hej!

Jag tänkte återigen göra en liten omstart här i bloggen nu när hästlivet börjar ordna upp sig igen.

Philippa är nu såld till en tjej i Örebro och står på en jättefin hästgård där hon verkar trivas alldeles ypperligt. Det känns jättebra att slippa stressa för att hinna med henne, nu vet jag att hon får den tid hon förtjänar. Hoppas Maria får många fina år med min underbara Prinsessa.


Philippa i hagen första dagen i Örebro.

Vad gör jag nu då? Pluggar, umgås och RIDER, såklart!

Nummer 1, just nu, är Corre, Cordyline f. 2008 e: Caressini L ue: Landlord en liten mysig valack som behöver ridas litegrann. Supermysig verkligen, går för det mesta med spetsade öron och bara tuffar på, en sån där som man blir glad av att rida varje gång.



Nummer 2, Ben-Jim f. 2004 Polsk import (en sån där polsk ras som är svår att stava till ;)) Jim och jag umgås varje onsdag. Varannan onsdag tränar vi dressyr för Nina Persson. Trevlig kille som dock inte gör alltför mycket gratis jämt. Framförallt är han hopphäst och går i nuläget 1,10 m med sikte mot 1,20 under 2012 :)



Projekt framöver blir troligtvis att ta sig upp på ryggen på Callathea (40) f. 2009 e: Caressini L ue: Landlord, alltså helsyster till Corre. Hon verkar väldigt lugn så det ska nog gå bra :)


Thea är den bruna till höger, till vänster står lillasyster Callitriche (f.2010) som oxå
är efter Caressini L.

Det är så läget ligger till just nu! :)

RSS 2.0