Sommar sommar i Sveriiiiigeeeeeeee

Äntligen är det lite varmt åtminstone! Igår körde vi hö i sex timmar drygt, min kropp känns litee trött idag. Hostade mycket i natt dessutom, att det aldrig ger sig.

Idag har jag varit i Karlstad en sväng på förmiddagen, Camilla har varit ute med Philippa en sväng. När jag kom tillbaks till Säffle hämtade ja pappas bil och åkte till kyrkan för att hämta syster. Drog med oss Malin ut till getebolsvika och stekte några timmar! Inga fel, snarare helt underbart! Tog en tur till Åmål för att hämta min kamera också, dock lite depp eftersom det ena objektivet inte är helt friskt :(

Ikväll blir det party hela kvällen med Elin, vi ska ta en tur med båten på sjön. Nice!

Ha det gött i värmen :D

Helgen

Flippsan har tagit det lugnt nu några dagar, framförallt för att jag varit sjuk. I torsdags red Camilla ut henne och sedan dess har hon vilat. Sofia var och gick igenom + behandlade henne i lördags (equiterapeut) det fanns en del i ryggen och så. Ska skritta henne idag och sen blir det ett lättare pass imorgon för att känna igenom henne ordentligt. Det är egentligen hoppträning men vill inte att hon ska gå för hårt redan imorgon, känns onödigt.

Midsommar spenderades först hemma i Åmål och sen åkte vi vidare till Karlskoga, Björn och jag. Var hos hans mamma.. åkte till Årjäng på lördag kväll och var ute med båten heeela dagen igår för att sedan åka till Åmål. Har vart mycket åkande men mysigt ändåååå <3

Ikväll ska (troligen) Linda och CoRall få sig en genomkörare ;) he, he!


Monster-Floppsi

Tänkte bara göra en snabb-update om hästeriet.. Philippa har bara fått ridas ut de senaste dagarna, förutom i lördags då ja tömkörde. Hon sköter sig ganska bra faktiskt! Känns lite mindre sned tycker jag. Idag kom Marias nya häst Sally till stallet, Philippa tittade på henne som om det vore ett monster, när vi kom tillbaka från ridturen yttrade hon sina åsikter tydligt genom att "skrikfrusta" när hon såg den stackars hästen.. stackarn måste tro hon kommit till helvetet efter att ha träffat Philippa.

Nu får det bli sova strax, har ändå inge mer värt att göra...

Sommar på ingång!

Nu känns det verkligen som om sommaren är på G, underbart! Värmen smyger sig på och jag börjar bli lite brun åtminstone, det känns så himla skönt. Sommaren är verkligen världens bästa årstid, nog för att jag älskar julen och att få kura ner sig framför öppna spisen med en kopp te på höstkanten..

Har äntligen kommit på vad jag ska ha för bilder i en av mina långramar :D, rosor - såklart! Har varit ute och fotat lite idag så några bilder är redan beställda, till exempel den här...


(helt oredigerad och PRIVAT)

I lördags var jag, mamma och Andréa en sväng till Karlstad, hittade bland annat en teburk som har samma mönster som den tekanna jag fick i julklapp av mamma. Jag är väldigt nöjd över den :)
Blev även ett par nya vita ridbyxor, vilket var på tiden..
Annars hittade jag ingenting direkt. Har beställt några reasaker från H&M som ligger på Ica och väntar på mig, spännande!
Köpte en ny klänning i fredags innan Agges student, den här...



Får bli den även imorgon då Coffe tar studenten :)

Philippa har känts sned sen tävlingen, var med på hoppträningen igår och på slutet kändes det bättre. Idag skulle Camilla ha ridit men det blev inte av så jag red i shorts (ajaj..) MEN hon var inte alls lika sned, kanske var det hoppningen som gjorde susen (?). Sofia kommer förhoppningsvis på tisdag för att kolla henne (equiterapeut), hoppas hon hittar något som går att fixa..

Hjälper till lite på www.varmlandshastsemin.se nu, mest för att ha något att göra - och för att jag tycker det är intressant. Är ju trots allt "uppväxt" (häst(-ligt) talat) på den gården :)

Jag har även fått erbjudande om att rida en 3åring, mer säger jag inte nu. I nästa vecka ska jag ha lektion för Linda och Elin så det händer en del på hästfronten nu vilket känns SPÄNNANDE! Spikey växer och blir finare för varje dag (han har alltid varit finast, men ändå.) Ska försöka ta lite nya bilder till veckan.

Jobb har jag fått också, för er som missat det.. Kommer jobba som personlig assistent i Årjäng under sommaren. Hoppas på många nya erfarenheter, vill börja NU!

Där fick ni en liten update om vad jag gör just nu!

Mognad...

Tummen upp att man är gammal nog att ta dålig kritik på ett bra sätt, riktig flopp på procenten i msv:c2 som vi debuterade idag..MEN hon kändes väldigt fin, å enligt publiken var hon det också att sen inte domaren tycker det bryr jag mig inte om i nuläget. Vi gick in och gjorde en bra prestation med känsla åtminstone i traven.. kunde varit mer energi och tydligare övergångar men vi var inte dåliga, that's it.

I La:4 var hon spänd, speciellt i galoppen och där förstår jag absolut bedömningen, fick dock fin kritik i slutkommentaren vilket jag är jätteglad över!

Bara så ni vet blev jag bara ännu mer pepp på tävling! Tyvärr är det ju lite uppehåll nu i juli men vi satsar på Msv:c2 och Msv:c1 30 juli i Åmål, då jäklar!


Hejsan hoppsan!

Har inte haft så snabbt internet på några dagar så datorn har varit undanstoppad. Igår flyttade Eulalia till sin nya fodervärd, hon kommer få det bra där, helt säker. Red ut i lördags (?) och på banan i måndags, känns tomt utan henne men det är smällar man får ta.

Vidare till den andra galningen.. Philippa med andra ord. Camilla var och provred henne i måndags, det gick fint, både hästen o ryttaren var nöjda, vi sa att hon skulle rida för mig ett par gånger till så vi ser att det funkar.
Igår var jag ute och galopperade lågform för att hon skulle släppa spänningar, tror det lyckades för hon var väldigt mjuk efteråt. Idag ska vi vara med på hoppträning det var inte igår direkt!


:)

God kväll!

Har äntligen lite att uppdatera om, finally! Bodaborg med Usek var roligt, vi lyckades dock pricka in årets hittills finaste dag, skräll.. på hemvägen blev det en sväng förbi hööks, fick lite smågrejer köpt som till exempel liniment, handskar och en flyweil. Får bli en tur dit (lr Mauds..) å köpa vita ridbyxor under veckan eftersom jag red sönder mina på tävlingen igår, smidigt.. men dom har varit halvkassa länge så det var på tiden.

Tävlingen igår gick förövrigt bra, visserligen blev jag sist (tror jag) men det gör inte mig ett dugg, hon var väldigt fin på framridningen, reglerbar och mjuk. Det verkar ha gett resultat att rida på gramanen ett par dagar under veckan så hon kom ner ordentligt. Galoppen kändes bäst, den ena tiometersvolten i samlad galopp var bland det bättre. Hon var spänd men jag kunde påverka henne mycket bättre denna gången vilket jag ser som ett stort framsteg. Dessutom var hon framåt! Procenten blev 59,22% (regional LA:4) nu ny uppladdning inför söndag!


Efter tävlinge åkte jag och syster i Getebolsvika och badade! Det var riktigt skönt med tanke på värmen.. har dock fått ett bett på benet som svullnar mer och mer å det sveeeed... På kvällen kom Björn hit så vi var hos pappa och åt mat.

Idag har jag, Malin och Märta varit på Strömsholm och kollat när Niklas å Amorina tävlade. Gick inte jättebra men hon var superfin ändå och det har varit en bra dag! Soligt å skönt, har bränt mig lite till och med..



Imorgon ska jag vara med i seminstallet på morgonen (www.varmlandshastsemin.se) och på kvällen ska Camilla testa rida Philippa, hon ska få hjälpa mig lite (om det funkar..) när jag jobbar under juli eftersom jag kommer jobba 2-3 dagar i sträck i Årjäng.


Tröttast!

Nu faller snart ögonlocken ihop här, ska ta en dusch och sen blir det sängen. Jag ska vara i Säffle halv åtta imorgon.. kommer nog bli en rolig dag i alla fall!

Familjedagen var jääättelyckad! Det har varit så kul och det var mycket mer folk än sist :) underbart! Philippa fick bli riden i Ciccis paddock idag som miljöträning när partytälten och högtalarna fortfarande stod uppe. Älskar att rida till musik :) hon gick för övrigt jättebra (på graman), red igenom programmet :)



RSS 2.0