Pysslig dag!

Gick för en gångs skull upp i tid idag, innan 9 med andra ord.  Har fått riktigt mycket gjort! Städat mitt rum, bakat 50 hallongrottor och 25 hallon/blåbärs muffins (nu är det klart med allt bak! underbart), varit i stallet och plockat lite i köket.

Min kära syster åkte på en släng magsjuka men det verkar som om resten av familjen klarat sig. Jag är ju dock inbillningssjuk som stryk så har inte ätit ordentligt på flera dagar, hehe får nog ta tag i det där.

Hästen.. jaa, vad ska man säga om henne. Hon förebereds för tävling två helger i rad, två regionala. Nu till helgen går hon LA:4 och 12 juni går hon LA:4 och Msv:C2i Grums. Hoppas på att hon är på tävlingshumör. Idag var hon inte på humör alls, stog emot hela tiden. Ska rida ut på gramanen imorgon så hon får gå framåt neråt och bara lulla på.

Eulalia åker troligen till sin nya fodervärd till helgen, det kommer bli bra. Känns jättetråkigt att jag inte har möjlighet att ta henne men nu är läget som det är. Kommer satsa på Philippa denna säsongen så får vi se vad det blir sen. Ett jobb skulle inte sitta helt fel, typ heltid i Åmål eller Säffle -  jaaa tack! .

Just nu är suget efter att rida fler hästar superstort så om någon i Säffle/Åmål behöver hjälp är det bara att hojta till. Behöver utvecklas på fler än Philippa..

Denna veckan blir ganska upptagen,  familjedag på torsdag - ALLA tycker jag ska ta en sväng förbi Sjöbyn Högbacken någon gång mellan 10-16, det finns något för alla, gammal som ung :), på fredag ska jag faktiskt med Usek till BodaBorg i Karlskoga, Lördag är det tävling å söndag skulle jag vilja åka till Strömsholm - någon som är på?!


Oh no.

Min häst är en äkta kärring...

Hon har fått två nya "kompisar" idag, jag höll mig därifrån, hoppas på att alla fyra lever imorgon.

Underbart!

För tillfället verkar hästarna ha en riktigt bra period! Philippa gjorde dock inget avancerat idag, skrittade bara ut en tur och travade ett par varv på banan, lite seg men hon gick rätt hårt igår så det är inte så konstigt - tävling 4:e juni i Sunne, rider en LA:4 då, inomhus tror jag, kan vara till vår fördel, det var där vi gjorde vår första tävling förra året vilket gick bra. Imorgon ska Flippsan få hoppa om vädret är okej (jag har blivit storm-varnad...gillas ej!)

Eulalia gick på banan idag, stort plus för vänstergaloppen som var fin och väldigt reglerbar direkt. Hon var också lugn trots att det blåste ordentligt. Igår skötte hon sig jättebra när vi red ut med Malin å Fabbe, glad, framåt och traskade på först.

Som sagt, det går bra nu! Tänk om man hade råd att ha båda två...


Helgen!

Har haft en ganska så händelserik helg, Björn har varit här :) alltid lika trevligt.

I fredags fyllde mormor år så vi var på kalas, god mat och faktiskt riktigt trevligt :)
 
Igår red jag ut Philippa, hon var halvt sjövild men men.. mycket sidvärts så hon skulle bli uppmärksam på skänkeln. I fredags red jag dressyr på banan, gick helt okej men galoppen är jobbig så det blir mycket träning av den nu i veckan..

Idag red jag Eulalia och Elin red Philippa, blev en ganska lång tur ut, gick superbra! Lill-sessan gick först hela tiden, till och med när vi var i gropa och badade, duktig satt! Ska rida båda hästarna nästan hela nästa vecka, nice!

Happy birthday <3

Idag fyller min underbara farmor år, saknar henne hur mycket som helst. Min ängel <3


Jag älskar dig!


Min fina!





Min fina stjärna
<3


:D

Just nu är allt sådär jättebra så man är glad hela tiden, underbart! :D

Igår var jag på ridskolan med Philippa och tränade för Wille, det gick superbra! Hon va riktigt fin i traven, hade en jättebra känsla. Jobbade mycket med öppnor - vilket Pphilippa tycker är jobbigt och dessutom accepterade hon inte skänkeln alls så nu blir det mycket jobb med det! I galoppen var hon lite krånglig i början men sen blev hon jättefin där också. KUUUUUL :D

Var hos farfar en sväng med mina kära syskon också, faster, Robert och kusinerna är här så vi firade mig och syster lite i efterskott.

Blev en ganska spontan utgång på kvällskvisten, bästa Emelie körde ner mig och Malin till stan så först var vi hos Anders och Elin, sen blev det Harrys å det va riktigt kul :D!

I eftermiddag kommer min Anja hit! Wiiiiie :D


Fina hästar!

Måste bara berätta hur duktiga hästarna varit lite snabbt..

Igår red jag Philippa på kandaret, en snabbis bara, lite öppnor/slutor och ett par byten - satt super! Idag fick hon gå upp till Cicci och hoppa lite, det tyckte hon var roligt. Dessutom var hon jättefin när jag red fram så det var riktigt kul! Hon ska träna för Wille imorgon =)

Eulalia var i skogen igår, traskade på fint! Idag fick hon gå i paddocken, övade halter och lite allmän lydnad, hon var fin! Börjar komma på hur ja ska rida henne nu så det känns bra, inte jättelätt att gå från Philippa som är rena motsatsen.

Nu blir det en tur till Årjäng för att umgås med Björn och Johanna!


Träning!

Har varit en vaaaarm tisdag! Redan imorse var det varmt, tog en låååång skrittur i skogen med Philippa, var ute i nästan två timmar (inräknat ett samtal med Elin), red bort till gropa och vadade i vattnet :) mys! Åkte hem efter ridturen och solade lite i Tveta, hämtade mamma i Säffle, somnade i solen i Åmål, var hos coachen, hämtade mamma å syster och sen åkte jag tillbaks till Tveta och tränade Eulalia, ett väldigt farande med andra ord!

Hoppträningen gick bra. Eulalia var bäst, jag red dåligt i början men det redde upp sig och blev åtminstone helt okej! Ett par hinder låg på 1m när vi hoppade bana så jag är nöjd. Det bästa var att jag inte backade!

Imorgon ska Philippa få nya skor och det är vårruset (trodde det var på torsdag men icke..) om jag hinner ska hon i alla fall ridas på banan.


Nu blir det mat och sen sova!


Snabb update!

Philippa fick galopparbeta på fält och hoppa lite "stock å sten" idag, pigg å glad! Får bli skogen för henne imorgon. Eulalia gick på ridbanan, hon gick bra! Va jättelugn å fin :) hoppträning för henne imorgon!

För tillfället känner jag mig sådär taggad på ridningen igen, det är BRA!

Till möran ska jag vara med i seminstallet, roooligt!

Nu har jag x-antal hundra bilder på Camilla och Daylight (som f.ö var jätteduktiga idag) att gå igenom å redigera lite.

God natt!



Monday morning...

Har tillbringat en timma på arbetsförmedlingen, gav lika mycket som vanligt men det var ju åtminstone bra att jag kom upp i tid.

Redigerar bilder för fulla muggar nu, ca 300 bilder från igår - Vi i stallet, stugan och bilder till Usek´s kalender. MEN det är KUL!

Har ridit Philippa på banan under helgen, igår gick hon ett pass med kandar för första gången, har bara fått smaka på det förut.. hon tog det med ro och gick riktigt bra med spetsade öron på slutet, kändes väldigt bra! Idag ska hon ut i skogen och lulla å Eulalia ska troligen gå på banan innan jag ska fota Camilla och Daylight.

Imorgon är det hoppträning med Eulalia och eventuellt får Philippa oxå skutta lite innan det, får se vad som hinns med! Det blir nog roooligt ;D.



Fredag!

Veckorna bara flyger iväg.. tycker tiden går alldeles för fort. Kom hem från Göteborg igår, det blev seeent för i Mellerud (20min innan jag var hemma alltså..) stoppade tåget på grund av att ett annat tåg kört sönder en växel, väntade på buss i drygt en timma så var hemma halv 11 istället för nio. Inte kul.

Förkyld har jag lyckats bli oxå.. inte sådär jättekul med tanke på att jag skulle få snurr på hästen nu när jag kom hem och inte hade några planer men det får vänta ett par dagar till, har träning den 14:e å då hade jag tänkt rida på kandaret men det får nog vänta.. har i alla fall köpt bett till det nu så Flippsan ska få smaka på det, får se vad hon tycker!

I eftermiddag/kväll åker jag till Årjäng och umgås med min kära pojkvän och på söndag ska jag ha hand om "Vi i stallet" finalen i Säffle, det blir nog roligt :). Har även ett uppdrag, fota lektionshästarna till en kalender :)

Nästa vecka händer det en hel del! På torsdag ska mamma och jag springa vårruset, för tillfället känner jag mig inte så taggad med tanke på att jag inte kunnat springa pga allergin och förkylning men men, det blir säkert bra! Lördag är det som sagt Wille-träning och på Söndag kommer min Anja hit och hälsar på :D ska bli superkul! Ska även fota Camilla Bäcks ponny Daylight! :)


Om det är fler som är intresserade av att få sina hästar fotade så är det bara att hojta till!
Jag fotar helst vid fint väder  och utomhus, både ridbilder och stillbilder.
Tar en massa bilder för att få ett stort urval och plockar sedan ut favoriter som jag
redigerar lite vid behov.

Några exempel:







Helgen!

Har haft en riktigt bra helg, fått träffa både familj, släkt och vänner och haft riktigt kul! :)

I dag har vi varit på löshoppning, det gick bra för allihop! När vi kom hem red jag Philippa på banan med träns för första gången på två veckor! (bara ridit på hackamoret innan..) Hon gick vilket fall som helst superbra, kändes mycket mer positiv, det var nog bra med ett litet break :). Spikey fick sig en omgång med borstarna och fick leka fotomodell, lika nöjd som vanligt över uppmärksamheten.



Följde även med Haby´s till Säffle med Eulalia och Fabbe som hopptränade för Sten, gick finfint!




Kameran har som ni ser varit med hela dagen :)


RSS 2.0