Mina sköthästar!

Tänkte jag skulle lägga upp lite info om mina sköthästar så ni får se vad jag sysslar med =)

Först ut har vi:

Golden Dream
"Goldie"
Valack född 97 efter Dream of Glory undan Hortensia (efter Chagall 455), Goldie ägs av Josefine Björklund (som har gården som jag är på, hon är även min tränare, läs mer på http://www.stallstorangstorp.webs.com)
Goldie är dock utlånad på foder till Caroline Torndahl (www.teamcato.se) som jag gör min praktik hos. De tävlar MSV tillsammans med framgång. Goldie är en väldigt personlig häst, han väljer lätt "sina människor", jag hoppas han tycker om mig, verkar som det i alla fall :P





Nummer två får bli CEZAR
Cezar är en hingst född 2005 efter Briar-Trofé, en stor grabb med hjärtat på rätta stället. Cezar kommer från början från Norge där hans ägare bor, han är här på vidareutbildning. Tyvärr har han haft två tornutskott som legat fel i ryggen men är nu behandlad och ska igång, men det sköter Carro.


Nummer 3 är Champ Q född 2006 efter Carte d'or - Kafu xx, ett ganska högt men ädelt sto, märks att det är en del fullblod. Champ är här på tillridning/vidareutbildning och ägs av Ann-Louise Karlsson. Champ är en väldigt söt och försiktig tjej som jag tycker mycket om. Bild på henne kommer så småningom..

Sist ut är Lukaz född 2006 efter Bocelli 1044 - Herkules 504, en stooor kille, 1,75 +, ägs av Josefine Björklund.  nu är tanken att han ska sättas igång av så fort han får skor, blir mycket skogsridning för att hans stora kropp ska hinna med. Även Lucaz är en väldigt snäll och lugn häst, kanske i största laget men ser i alla fall fram emot att börja grejja med honom!




Sen har jag ju naturligtvis min fina Philippa oxå som går framåt med stormsteg just nu! Underbara häst =) ska försöka få Anja att ta lite bilder när jag rider någon dag.
NU ska jag käka kvällsmat, mår bättre just nu.. kan bero på min mysiga skrittur i skogen på Goldie =) och att träningen för Josefine var riktigt prima ballerina idag!

Kram


Uppsala tur o retur!

Mm, idag har jag och Bananja varit i Uppsala med två pollar.

Philippa ligger i hårdträning och samlar på sig päls - tänkte klippa henne så småningom. Igår red vi dressyr barbacka i ridhuset och idag tömkörde jag henne. Hon är pigg som bara den, märks att det är höst i luften..
Imorgon ska vi träna för Josefine, hoppas hon sköter sig då oxå.

Måste även skryta lite om min backning med transport - jag äger järnet! Måste försöka öka på min körkortsstatus till våren..!

Vi har delat upp hästarna också, Sabine har ponnyerna, Anja har Eliaz, Zorro, Måns och Likör medan jag har dom bästa - Goldie, Cezar, Champ och "nyförvärvet" Lucaz (Josefines 4åring), världens sötaste 4åring som påminner något enormt om Parducci - ska försöka ta lite bilder på honom imorgon.

Anja och jag åt lyxmiddag idag, micro-potatisgratäng, köttbullar och bearnaisesås :D hihi och vi stannade absolut inte och köpte godis påvägen hem från Uppsala, skulle aldrig falla oss in.

Imorgon lämnar världen finaste och mest älskade och underbaraste varelse jorden för att galopper frisk och glad på Trappalandas gröna ängar. Min fina Santo <3 Jag älskar dig!


Kram



Torsdag = ledig!

Jahaja, vilken ände ska man börja i?
Philippa är frisk! Jag och Anja var på djursjukhuset med henne igår, jag höll andan genom hela undersökningen ungefär och vart överlycklig när bästa Maria äntligen sa att såret ÄR LÄKT. Finally!

När vi ändå var på Strömsholm passade vi på att hämta hem Josefines dressyrsadel som ska säljas.. skulle prövas på Philippa eftersom jag misstänker att hennes dressyrsadel inte är helt okej till henne, har ridit i hoppsadeln några dagar nu och det är enoooorm skillnad. hm.. ska dock kolla hennes dressyrsadel ordentligt först. Hur som helst så låg inte JB's sadel speciellt mycket bättre - så nej till den.

I övrigt så mockar jag skit och tränar järnet ungefär, Philippa går SÅHÄÄÄÄÄR mycket bättre nu än första veckorna, helt galet underbart. Kan galoppera, utan att skena! Och Dessutom rida ut i mörker o regn MED sällskap och ha kontroll på en häst som är mjuk i munnen, hur underbart är inte det liksom?! Min fina tjej <3

Nu ska jag och Anjabanja titta på lite sällskap!
Hejjjs!


DISNEY


Heelg

Helgen "hemma" är slut och vi ska snart börja rulla mot Kvicksund, otroligt skönt, blev på tok för mycket tårar här.. usch. Tagit farväl av världens bästa fyrbening här på jorden, dagen man visste skulle komma men som gärna fått vänta några år till.

Ska bli riktigt skönt att åka tillbaks till Anja och Sabine, och alla hästar såklart, min fina Philippa framförallt. Och Goldie.

yes!
Så är det.
Skriver mer när jag slutat deppa.
Kram
<3


Jag älskar dig, över allt annat <3


Slut på helgen!

Då var jobbhelgen slut, inte fel! Vi har jobbat som dårar jag och Anja idag, eller inte. Men jag har i alla fall städat i utestallet (hingststallet) så det ser riktigt vettigt ut. Inte illa, inte illa!

Har ridit på Philippa oxå, först skrittade vi i skogen med Anja och Simb, hittade en "ny" väg så vi slapp gå förbi hingstarna två gånger - positivt eftersom Philippa beter sig som en gris så fort dom är i närheten. Red på banan oxå, rullade på i galopp i slutet, hon behövde verkligen få springa ur sig lite, drygt att jag inte har någon ork i min rygg bara och så fort hon spänner sig lr liknande så får jag ont. Illa!

Nu ska jag äta lite kvällsmat strax. Ser fram emot att åka " hem " till Säffle/Åmål på torsdag.

Kram!

Upp i sadeln igen!

Japp, idag fick det vara nog på stillasittandet, trötta som tre spöken var i vi i stallet kl. 6, alla tre. Har jobbat på riktigt bra idag. På förmiddagen red Carro Champ och Likör som jag fixade medan Sabine och Anja krattade ridbanan, helt okej uppdelning - yes!

På eftermiddagen var det min och Anjas tur att rida, Philippa och Dagny skrittade vi ut en gaaanska lång tur i alla fall. Flippsan var pigg och glad efter att ha vilat sen jag åkte i backen i måndags. Efter det skrittade jag ut på Goldie en sväng, trodde det skulle vara bekvämare för ryggen än Philippa men icke.. ajaj. Så kan det gå! Bara att försöka mjuka upp den. Carro pratar om någon massör...hm... vad är det? ;) haha. Borde kanske egentligen gå dit! Får se på måndag...

Imorgon ska jag upp och knoppa Yrrol som ska iväg på både dressyr och hopptävling och efter det jobbar jag tillsammans med Carros pappa Peter heela långa dagen. Dock ganska lugnt på helgen när inte alla ponnys är hemma =)

Nej, nu ska jag fixa i ordning lite tacos!

Pusshejs!


Tillbaks!

Sådär ja - Internet + ledig dag = dags att påbörja bloggandet!

Praktiken drog igång med dunder och brak den 23 augusti, första jobbade jag med Amanda och Hanna eftersom Carro har varit i Turkiet. Funkade så bra så! Longerade Champ och Likör några gånger och red på Philippa - som nu påbörjat sin träning efter (under...) ögonskadan (mer om den senare).

Förra veckan var Carro hemma igen - men sjuk. Då kom även Sabine tillbaks från tävlingen med ponnyerna och Anja började sin praktik så vi tre jobbade tillsammans. Jag har fått rida ganska mycket på Goldie som är Carros tävlingshäst. Roligare för varje gång är det! Nu är dock Carro frisk och rider själv. Philippa har gått sina två första träningar för Josefine, det har gått okej - men det är mycket jobb vilket ska bli roligt - utveckling!

I helgen var Malin, Cicci och Annelie på Strömsholm för Riksföl med Swing It och Eulalia, jag var med och sprang, hurtigt värre, inte helt fel att få träffa lite "fölk" hemifrån och pussa på finaste Eulalia <3. Även Marie (Philippas ägare) och Jonna var upp och tittade och var även med ut hit för att se hur vi bor.

Denna veckan började väl mindre bra.. I måndags red jag Philippa för Josefine på förmiddagen och på eftermiddagen red jag Goldie samtidigt som Carro red Eliaz - sen bytte vi och skrittade ut med dom och två ponnys varav den ena kom lös och Eliaz blev rädd = Alex åkte i backen. AJ. Är gaaanska ordentligt blå om man säger så. Ryggen och vänster armbåge fick ta smällen. Men men.. sånt som händer! Igår jobbade jag i stallet och idag + imorgon är jag ledig!

Idag har Anja och jag varit på Strömsholm - Kliniken, med Philippa, glada att hon såg bra ut. Men tji fick vi, veterinären hittade en ny liten repa på det som börjat läka och vips så vart det bara till att börja om... igen.... inget jag kunnat göra något åt som tur var. Återbesök om två veckor IGEN. Kul! Inte.. Hämtade en sadel som ska testas på en av ponnysarna gjorde vi oxå.

Nu ikväll blir det nog en "bra" film - känns som vi sett alla bra.. men ändå. Imorgon ska vi en sväng till Eskilstuna och Anja ska träna på Dagny på förmiddagen, Philippa får vila eftersom hon lär ha ganska ont i ögat imorgon.. nya tag på torsdag!

Nästa helg kommer jag hem en sväng =9 torsdag-söndag!

Nu kommer lite bilder!
Kramisar

Min fina armbåge :D

Golden Dream " Goldie " f. 97 e: Dream of Glory

Mamma och syster när dom var på besök <3

Eliaz f.2003 e: Briar

och i det här mysiga huset bor jag, Sabine och Anja =)


RSS 2.0