God Morgon!

Det är ändå rätt skönt när man vaknar av sig själv vid 7-tiden fast man kan sova hela dagen om det är så. Var dock helt klubbad när jag vaknade, som om man gråtit (vilket jag inte har!), är nog bara trött.

Planen idag är att vakna till liv ordentligt och vänta på att det blir varm och skönt ute, cykla till stallet - rida ut, hem för att plugga och sedan blir det Tveta under helgen. Bara jag och katten, rätt gött. Imorgon finns ett möte inplanerat kl. 12 och dressyr med Jim (tror jag? att vi sa.) efter det, han fick förresten en dressyrsadel igår.

Igår hoppade vi litegrann, tanken var att vi skulle rida "ått-övningen" från häst&ryttare men Philippa var lite loj så vi livade upp det hela med lite omhoppningssvängar istället. På slutet fick Elin rida Philippa så jag hjälpte henne, fina tjejer på slutet! Det är nyttigt för alla parter med omväxling, tänk på det. Nyttigt att se sin egen häst med någon annan - man kan påverka på ett helt annat sätt och få "aha" upplevelser bara genom att titta. Som sagt, nyttigt.

Får se om det blir någon uppdatering i helgen, beror på om jag tar med mig dator till Tveta. Kameran får åtminsone följa med!

Ha det fint!


Älskad!

Det var han verkligen, världens finaste Santo.


För alltid vi, jag saknar dig!

<3


Oflyt igen!

Var heeelt slut i morse när jag vaknade, tuff natt, massa skumma drömmar och allmänt dålig sömn. Hade klockan på åtta så jag gick upp då och gjorde mig i ordning, åt frukost och så vidare i slow motion, hade ingen energi alls.
Som tur var sken solen för ovanlighetens skull och jag fick ju faktiskt inviga mina nya bruna skor och min nya beiga, stickade, tjocka tröja - MYS på den.

Mötte Linnéa på bussen till universitetet, hon räddade min dag med en ipren, inte illa! Tackar för det. Väl på uni letade vi upp Martina, tog en kaffe och väntade på att föreläsningen skulle börja. Kemi på schemat idag, kände mig nästan smart hela tiden, bra för att vara mig.

När vi slutat tog jag och Martina en tur på stan (för ovanlighetens skull..), köpte en baguette att äta på tåget hem (TACK Å LOV!!!!) satte mig, rätt nöjd, på tåget. Fick ett samtal från Anton och ett från Stefan innan vi ens lämnat station. I Kil tog det stopp, ett tåg påväg från Säffle hållet hade gått sönder så vi kom inte förbi vilket resulterade i två timmars väntande i KIL. KUL! Pratade med fröken Storm ett tag, det var läääängesen och välbehövligt. 
Var hemma vid halv åtta, efter byte till buss osv osv..

Det jag skulle komma fram till var att det varken blev någon cykel- eller ridtur idag, till min stora besvikelse. Har längtat ut i det fina höstvädret hela dagen, åsså blir det såhär... Dret!

Nu blir det mat här, hela familjen Pettersson/Karlsson är hemma :D

 

Tävling..

Igår gick av stapeln med blandat resultat, 1m 0-8, superfin på framridningen men efter en missbedömning på tiden - lång skritt innan start så "slutade" Elin rida, men va tusan, dom kom runt! Framhoppningen till 1,10 var superbra (!) fina språng! På banan var det fint flyt och BRA galopp de tre första hindren sen kom de lite ur rytm vilket ledde till att dom blev lite trötta båda två. Nu blir det maaaassa kondis- och dressyrträning för Elin och Jim :)

Philippa skrittade igår - pigg och glad!! Idag tömkörde jag och det var en mycket samarbetsvillig kuse utan svullet ben som gjorde ett bra pass, roligt. Imorgon blir det galoppträning och sedan dressyr på onsdag.

Lite planer för höstterminen:

23 oktober
Klubbdressyr Åmål
Jag startar Jim
Elin - Philippa?

6 november
Lokal hoppning Åmål
Jag och Philippa startar 90-1m
Elin och Jim startar 1m-1.10 (?)

19 november (?)
Lokal/regional dressyr Åmål
Jag startar:
Ben-Jim Lb:3 (ev.)
Philippa La:3 och Msv:c2

Med andra ord bara "hemmatävlingar" inplanerade men så ser det ut i dagsläget.

Idag har jag köpt nya skor och en stickad tröja, nöjd.




Oflyt!

Blev ingen klubbtävling för mig och Flippsan idag, klanten har ramlat (eller nått..) i hagen och skrapat sig på vänster bakben - lite svullen och stel men inget värre, tyckte inte att hon skulle hoppa. Idag blev det därför en skrittur med Linus och Corre i solen, jätteskönt väder verkligen!



Har pluggat en del idag, matte, kemi och fysik, känner mig rätt duktig med tanke på att det är mârten i Säffle. Var faktiskt inte ett dugg sugen på utgång idag.. trött!

Såklart blev det kålsoppa hos farfar med faster och kusinerna idag, tradition! Chips fick faktiskt följa med, han skötte sig superbra :)



Imorgon är det Trollhättan med Elin och Jim som gäller. De startar Avd.a i 1m och avd.b i 1.10m!



Till veckan blir det universitetet måndag-torsdag, med andra ord en väldig massa plugg som vanligt.

Nu får det bli sömn här!

Natti natti

Tuff vecka!

Som ni få som läser här märkt har det inte hänt speciellt mycket den senaste veckan. Mina dagar ser ut ungefär såhär - vakna, universitetet, plugga på bussen hem, rida, äta och sova. Med andra ord hinner jag inte med några större utsvävningar som att starta datorn och knåpa fram några ord här.

Hur som helst, klar på universitetet för denna veckan efter fyra 05.15 uppstigningar, livet är hårt.
Philippa har fått jobba trots att det varit mycket i skolan, behöver den där stunden i stallet efter en hel dag i skolbänken, underbart! Hennes vecka har varit väldigt varierande tömkörning, uteritt, hoppning och skogstur, förhållandevis fin!

Igår, när jag hoppat Philippa, bytte Elin och jag häst så jag fick ta Jim en stund, det gick bra tillslut! Riktigt rolig häst när man hittat knapparna :) får bli byte någon gång i veckan - nyttigt att rida andras hästar.

Helgen är fullsmockad som vanligt, Mârten i Säffle innebär utgång och både jag o Elin ska hopptävla, den ene seriösare än den andre dock. Försöker hinna med en snabb update söndagkväll!

Chillidill!

Kallt..

Usch, nu när jag gick upp var det bara 5 grader ute, 15 inne. Burr! Inte vill det tända sig i öppna spisen heller. Surt. Sitter med katten i knät, får bli frukost snart och sen plugg i några timmar innan jag ska till systemet med Malin. Får väl kanske kolla om det går någon lämplig buss därifrån till Åmål så jag kan åka och rida.

Är lite halvförkyld och inte direkt supertaggad på någonting just idag men det ändrar sig nog.


Val i livet..

Jag har tänkt på en grej, allt i livet handlar ju egentligen om att göra olika val. Man ska hela tiden veta vilket val som är rätt.. men om man inte vet det då? Om man inte vet vad man vill eller vad man vill satsa på, om man vill ha båda valen? Svårt det där.. just nu har mina val fallit på att ge järnet plugga och bli något, för att orka att lyckas med det har jag valt att ha min underbara häst, hon gör mina dagar mer värda, hon finns hela tiden, dygnet runt, året runt, hon är helt enkelt bäst. Min fina Philippa <3

Äntligen!

Så sitter jag framför datorn igen, har tvingat mig själv att vara utan den för att kunna koncentrera mig på pluggandet.

Chips, vår kattunge har flyttat hem, det går jättebra! Han ligger för tillfället framför mig och granskar bloggandet noga, sötast i världen, såklart!

Philippa mår finfint! Hon hoppade igår, travhoppning och studs, nyttigt för damen! Gick helt okej, hon hade bråttom som alltid men hoppade åtminstone fint. Idag tömkörde jag henne en stund på stallplanen - laddad och okoncentrerad men men.. Imorgon blir det uteritt med Elin och Linus på kvällskvisten, inga fel!

Idag har jag och Mullis varit på rally också, med picknick och allt! Så mysigt så :)


Det går bra nu! ;D

En vecka..

Nu har Philippa bott i Åmål en hel vecka och jag kan inte säga annat än att hon trivs väldigt bra. Lugn i hagen, även om hon blir själv och i övrigt finner hon sig i det mesta. Känns väldigt bra!

Igår var jag med Elin och Jim på tävling i Eda, det gick superbra! Nolla i en meter och 8fel i debuten 1,10. Gick bäst i 1,10, helt klart! De kom dåligt in i kombinationen så där vek han klokt nog ut - kom in jättebra andra gången också petade han sista hindret, troligen beroende på trötthet. Super tävlingsdag för Elin och Jim!


Jag agerade både fotograf och hästskötare samtidigt.. :P

Fick även pussa på finaste hjärtat som gjorde sin tävlingsdebut med fodervärden, Eulalia <3



Idag var Ella med mig till stallet, hon skrittade och travade lite påväg till ridskolan sen red jag Philippa på ridbanan i 20min ca och sen red Ella hem igen. Flippsan var lite seeeg men kan ha berott på värmen. Hon släppte igenom fint på slutet, speciellt i traven. Imorgon får hon troligen vila, ska försöka göra iordning ett veckoschema med lite övningar att lägga ut om jag får tid.

Nu ska jag plugga lite och ladda för universitet imorgon!

Kram


RSS 2.0