Planer..

Det är så fruktansvärt kallt ute så man vill helst bara kura ner sig under ett par varma täcken och stanna där men det går förstås inte.. pållarna ska motioneras. L ska få skritta ut idag, han var med och tittade när ponnyerna galopperade på sumpen igår, fick såklart röra sig lite han oxå men något lugnare, kändes fin! Philippa gick i ridhuset, hon kändes också fin! Red mycket skänkelvikningar och att hon skulle vänta - arbeta istället för att bli springig som hon lätt blir när hon vill slippa undan.

Försöker rida till musik när jag rider henne, då orkar jag fokusera bättre vilket gör henne lugnare - bra! Idag ska hon också ridas dressyr på - ska öva enkla byten idag då det blev mest trav igår. Har som plan att hon ska dressyrtränas mest nu de sista två veckorna, då jag har tillgång till ridhus, kondition och styrka kan vi träna mer på hemma i snön :).

Nu ska jag lämna värmen här inne och ta o tömköra Y ett tag..!

Ha en fin dag! :)


Helg - igen!

Imorgon är det precis två veckor kvar tills jag flyttar hem, har till och med ordnat med transport. Känns inte som jag varit här i ett halvår men det ska bli skönt att komma hem ändå - har trivts bra här oxå såklart.

Igår hopptränade Flippan och jag för fru Karlsson, det hade nog gått bra om inte jag haft black out som vanligt... men ja, Maria ordnade till det också så tillslut såg jag faktiskt avstånd, vilket kändes mycket bättre. Idag har vi bara varit ute och skrittat, inbäddade i massa täcken och kläder, inte skönt att skritta när det är femton minus inte.. usch! Imorrn får det bli dressyr på Flippsan och uteritt på Lukaz.

E ska och tävla imorgon men jag blir hemma, som vanligt.. så det blir helt enkelt en ganska vanlig dag för mig. Kanske kan va skönt det också..

Så är det!
Nu ska jag prata med B och sen blir det till att sova :)


Tillbaks igen..

Efter ett par dagar i Värmland är jag nu tillbaks i Kvicksund, har varit ute och pussat på alla goa mular och gett dom små liven mat, fina är dom! Tågresan gick ovanligt smärtfritt - förutom att det var långtråkigt.. menmen!
Diskat upp allt som de tre små grisarna (skämt åsido) har använt sig av sen jag åkte har jag gjort också, känner mig rätt duktig.

Nu blir det fullt ös sista tiden här, ligga på latsidan kan man göra när man kommer hem och inte har annat för sig!

God natt!

Fredagsmyyyyys!

Äntligen fredag - igen! >Tiden går fort när man har roligt, eller hur det nu var! Nu har det i alla fall blivit vinter igen! Inget jag gillar.. igår jobbade jag ensam, var snabbare än någonsin MEN det var snöstorm hela dagen, inte okej - kallt.  Idag har det "bara" varit blåsigt.

Bine och jag har varit och hämtat dressyrsadeln på Strömsholm.. ska testa rida i den ordentligt imorgon så får vi se sen. Har varit på biderman, apoteket och willys oxå, hunnit med riktigt mycket!

Otroligt tråkigt inlägg men man kan inte vara på topp jämt!
Imorgon kommer mamma hit och på söndag åker jag hem för ett par dagar i Värmland, ser fram emot det, mycket! :D

Nu får det bli fredagsmys med Sabine och Sofia!

Puss påt!

Dansband + löpning = sant?

Jag skulle vilja påstå att det är det, om man jämför med "det vackraste", "det vilda", "gabriellas sång" osv... höll på att få krupp ett tag där i början när det bara var lugna favoriter på min kära gamla mobil.. grejen var att jag bestämt mig för att springa, ensam men det är ju inte så himla kul så insåg ganska snart att musik är ett måste... tyvärr hade jag bara en telefon där detta fenomen fungerade... dock sämsta musiken! Men kan säga er att när "mot en ny horisont" och "dansbander" dök upp istället för ovannämda rörde sig fötterna betydligt snabbare! Behöver jag nämna att jag funderar på att uppdatera musiken på mobilen?

I övrigt var det ett grymt pass - grymt gött och grymt jobbigt! Helt perfekt med andra ord! Avancerade med lite indianhopp och sådär samt intervaller... lovely! Lite regn gjorde mig ingeeenting!

Idag har jag inte gjort speciellt mycket mer, har sökt två jobb.. ett i Åmål och ett i Karlstad.. på eftermiddagen tömkörde jag en ponny. Philippa och Lucaz fick vila idag, gött för dom - och mig!

Så så är det! Nu blir det mat, tv och sömn! Mums på det!

Kram

Villvillvill!

Vill ut och tävla NU NU NU!

Nästa vecka ska jag hämta hem dressyrsadeln som då är omstoppad också är sitskinnet bytt eftersom det gått sönder.. illa. Hoppas på att den ligger bättre på Flippsan ny, har ingen direkt ork att börja leta sadel NU liksom. Sen så behöver jag införskaffa ett kandar också och ett nytt tävlingsschabrak.. plus att jag verkligen behöver förnya min licens, illa att man blivit bara...shit happens!

Syster är här, idag har hon hjälpt mig en del i stallet, så duktig så! Ganska så optimalt med hästskötare som inte vågar rida egentligen ;).

Imorgon ska Lucaz ut på tur och Flippsan ska dressyra i ridhuset - dom fick det lite lugnt idag, flippsan longerades och Lucaz har varit i skogen.

Snart helg!

Inte för att det förändrar dagarna så speciellt mycket, meeeen! Systeryster kommer hit imorgon och stannar ända tills på söndag, det blir kul! Får väl se om vi hittar på något speciellt, skulle ju faktiskt kunna dra in på bio, systrarna Lundvall kanske rentav vill joina, tror nog det ja.

Idag har det varit en speciell dag, Anja har åkt härifrån! 2½ vecka ska hon vara i Asien den lilla grisen.. inte hann vi säga hej då heller men men! Hon kommer ju tillbaks. Nu är alltså jag och Bine ensamma i Totta, lite tomt och lite mer diskande för vår del, vi har bestämt oss för en städdag imorgon, det behövs.
En annan speciell sak är att Anja och jag för första gången här, åt pizza från grillen, inte fel!
Och vi fick våra julklappar från Björklund family - en finfin väst, perfekt eftersom jag verkligen behövde en ny väst!
Och sist men inte minst så tog jag mig i kragen och hoppade för fru Karlsson, det gick bra, gjorde inget avancerat utan bara rullade enkelhinder, självförtroendet ett snäpp upp = bra! (Kan väl erkänna att jag mutade Flippsan med godis i varenda paus) hm!

Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon!


=)

Tjosan!

Idag är det en bra dag! Jättefint väder - Philippa har till och med gått utan täcke en stund i solen (vi jobbar på vårt förhållande......) och jag släpade med kameran ut vilket inte händer överdrivet ofta just nu, får bli skärpning på den fronten. Har hunnit med en tur på Lucaz i solen också, han var väldigt pigg och glad, det gör ju inte att man blir mindre glad direkt.

Perfekt!


Flippsan och Sunny!


Fail.

Jag lyckas nog med allt ingen annan lyckas med i alla fall. Blev inte många timmars sömn i natt, spökena har dansat tango i rummet bredvid tror jag, mycket väsen här i natt. Det fanns dock andra orsaker till dålig sömn, grubblade en del på både det ena och andra, inte bra.
Kvart i 6 var jag i stallet, första gången någonsin jag är så tidig och PIGG. Jobbade betydligt snabbare än annars så det var ju postivit, blev dock rejält dumförklarad när Anja klampar in i stallet och frågor om jag har blivit galen? Det visade sig att Alex inte började förrän klockan sju. GRATTIS!

För att inte tala om igår.. Philippa är i en trots period utan dess like, är gaaanska frustrerad på henne för tillfället men det går över. Lindade i alla fall hennes ena bakben varav hon ger mig en kospark i pannan, har en liten fin bula och är blå... duktigt! Idag släppte vi ihop henne med Sunny, Fias ponny - äldre än Philippa så nu hoppas jag på lite hjälp med att få ner henne på jorden igen. MÄÄÄÄÄÄRR!!

Börjar bli lite trött nu, är ledig imorgon, tack o lov!

Sånt är mitt liv just nu, tur det finns ljus i mörkret också <3


RSS 2.0