Änglagård Tredje gången gillt

Kan rekommendera nya Änglagård filmen, var på premiären med Anja, Ella och hennes mormor. Jag skrattade ungefär hela filmen. Ett tips är att fräscha upp minnet med 1:an och 2:an innan.



Nu ska vi ut och rida! Hejjs =)


Ändrade planer!

Julafton var trevlig, Anja och jag hade eget julbord, lite paketöppning och massa häst! Mys =) Vi avslutade dagen med en varsin öl och American pie - Band Camp. Juligast på länge!

Idag har vi käkat rester, varit ute en tur på Simb och Lukas och ikväll blir det bio, premiären av Änglagård med JB och E. =D

Imorgon kommer pappa, Ingrid och Mattias hit med en bil till mig så jag kan åka hem på onsdag, trevligt! Under veckan ska det även hinnas med lite julklappsshopping.


Så är läget!

Kram

panikjulkort!

Dagen innan julafton, svinkallt, fruset vatten, trasig boxvägg och så vidare.. MEN det har löst sig. Det är faktiskt bara 15 minus nu.. skönt!

Anja fick ta lite bilder på Flippsan förut :)







Nu ska vi göra köttbullar!

Kram


Jultrafik?!

Enormt mycket bilar ute och kör idag, så även vi! Har varit på apoteket och coop - a bjöd på pepparkakor och  kaffe, C bjöd på tårta, inte fel alls faktiskt! Det är nog helt enkelt ett knep för att hålla humöret på topp hos alla människor som är ute i sista stund.

Här försöker vi få lite mer ordning, jag har tillexempel dammsugit soffan vilket var på tiden och Anja har frostat av frysen. Börjar bli lite väl kyligt... nere på -26 grader nu. Det räcker!





Sådär, lite julmusik och julgodis på det, perfekt!


Hejjs!




PRECIS ... =)

dan före dan före doppardan!

22 december, vart tar tiden vägen? Imorgon har jag varit här i fyra månader! Och bara två månader återstår... konstig känsla.

Julafton om bara två dagar, känns inte som det, kanske beror på att man inte är hemma, vi gör som sagt allt för att få lite julstämning åtminstone.

Snön är verkligen ingen bristvara i år, det snöar nu också.. hade tänkt fortsätta sova när jag såg det efter att en viss person ringt och väckt mig...hm. Haha =) Men jag har faktiskt gått upp, väntar på att Anja och Bine kommer in på frukost - NU

Hejs!

Julmys <3

Åååh nu börjar det äntligen bli juligt hos oss, granen är på plats, pepparkakshuset bakat och ihopsatt, marsipangrisarna utplacerade och julmaten köpt. Kan inte bli mycket bättre! Har tyvärr tappat bort min laddare till kamerabatteriet? Men bilder kommer så småningom.

Inatt var det verkligen ingen rolig natt... Först och främst var det fullmåne.. jag kan inte sova! Vid 03.30 börjar min telefon - som låg o laddades på nedervåningen - att larma! Trodde dock att Anja var uppe och stängde av den så inte förrän tredje gången drog igång hoppade jag ner och ryckte ur batteriet.. Då hade naturligtvis Hera, som sov över hos oss, vaknat och började gnälla och kraffsa på dörrar... Mmmm! Underbart med hundar ibland. Slutade med att jag gick upp och började i stallet en stund tidigare än jag började. KUL! Sovit 2-3 timmar inatt. Inte bra. Hoppas på bättre tur i natt.

Under dagen har det varit KALLT KALLT och KALLT, har i alla fall varit ute på L med Johanna och Jackie. Philippa fick gå i ridhuset en stund.

På kvällskvisten var vi i Eskilstuna och handlade lite förnödenheter inför julafton och juldan ;). När vi kom hem stod ytterdörren på vid gavel, en viss hund hade hälsat på.. mysigt med 10grader inne. Not! Vi jobbar på det..


Wooohooo!

SJ överträffade sig själva igår! De två första tågen var hur punktliga som helst, det var inte förrän i Flen det krånglade, en växel hade frusit och vi fick byta tåg - resulterade i endast 12minuters försening hem. HELT AMAZING!

Känns ganska skönt att vara tillbaks här, absolut inget fel med att vara hemma, men man har ju vant sig vid att bo här. Dock bara två månader kvar.. skumt vad tiden går fort!

Å jag har fått fem julklappar av mamma =) väntar med spänning tills på fredag! Jag och Bananja kommer ha det SÅÅÅ mysigt.

På juldagen blir det förhoppningsvis utgång med Johanna and her friends I guess. Jag längtar!

29:e beger jag mig hemåt igen, i en skruttig mercedes, håll er från vägarna då gott folk =)

Snööööstooooorm

Kan någon svara mig på varför jag ALLTID åker tåg när det snöar som mest??! Får bara hoppas att jag kommer hem, beger mig vid 15.50 typ.. Tack och lov åker jag bil hem den 29:e, känns otroligt skönt! Eller ja, man ska väl hoppas på att den går hela vägen också..

Igår var jag ute i stallet med Mullis, mockade och pussade på hästarna. Dom är så söta så! Hälsade på Högbacken hästarna också men kändes så tomt utan Eulalia och Santo hjärtat :(.

Philippa har fått flytta ut i utestallet tillsammans med Simb, hoppas på att hennes hosta blir bra nu, den är uppenbarligen bättre när hon fått vara ute mycket. Hoppas bara hon vänjer sig vid att ha en kompis bara.. Lilla hjärtat!

Nu ska ja och mamma göra det sista julgodiset och efter det blir det lasagne till mat! Gott =)

Brudar!

Nyår - hos mig i Åmål, kommer bli suveränt. Nära och kära =)

Åmål!

Är hemma i Åmål nu under helgen, idag görs julgodis och sedan ska vi äta julmat! Mamma har dessutom gjort lingonpäron till mig som jag ska ha på julafton <3 Mmmm!

Lite senare ska jag iväg ooch ta hand om  Cathrines hästar och hälsa på en sväng i Tveta =)

Kram

Kallt, jovisst, men...

Ja, det är kallt ute men det är det ju varje vinter, eller hur? Visst jag kan hålla med om att det är lite väl extremt, vissa dagar. Men jag förstår ärligt talat inte folk som klagar på att det till exempel inte går att rida? Jag har ridit ut tre hästar om dagen hela helgen, inga som helst problem. Ta på er kläder gott folk! Och om ni tycker synd om hästarna, ta det lite lugnare då? Man behöver ju inte ösa på i skengalopp, eller? Blir lite halvt frustrerad... det är vinter VARJE år.

Hästarna har gått otroligt bra hela helgen i alla fall (trots kylan;)) De har varit ute och galopperat lite och blivit dressyrade på fält, helt underbart. Philippa var riktigt klockren när jag red henne på fält i lördags (!?) visserligen på pelham men hade en otroligt bra känsla - hon var positiv till arbete! L har också gått jättebra, igår skrittade vi ut i skogen ensamma, inga som helst problem! Har dessutom kommit på varför jag gillar honom så mycket - han är så himla lik Spikey!


Spikey f.2009

f. 2006, visst L är äldre, ljusare och stööööörre men det finns ändå någonting där...

Just nu är jag och Mollybus inne och värmer oss, de andra är på SLU idag i Uppsala så jag är ensam, men det är inte så tokigt någon gång ibland.

Kram

Stackars mig!

Sitter här i min ensamhet, Anja är ute och jobbar, försöker friskna till lite, det går sådär! Jag har lite svårt att sitta still... har varit ute och ridit på Philippa och Lukipuki, gick riktigt bra med båda två men man blir ju inte direkt friskare av det. Borde egentligen stannat inne hela  dagen..

Sofia har varit här på en kortvisit, hon kom igår kväll när jag precis skulle rida Jaccuzzi (Johannas häst) och Philippa, perfekt eftersom hon kunde jogga igång Philippa åt mig. Hon åkte dock imorse igen, men det var trevligt så länge det varade!

Å! Måste berätta, jag har gjort en marsipangris, den är superfin! Men inte riktigt klar än.. bilder kommer så småningom, vet att ni väntar med spänning!

Har precis kollar på "Remember me", tycker egentligen inte att den är så himla bra men något är det som jag dras till..



Nu ska jag ehm.. sova? Kanske.. Tills Anja kommer in, vi ska titta på "Sommaren med Göran"!

Kram


Förkylad

Måste bara beklaga mig lite, har gått och blivit förkyld, inte bra... MEN jag latar mig inte för det. Rätt gött att jobba ändå =)

Nu är de snart påväg till Grevagården, blir ganska tomt fast vi har att göra ändå.

Lyssnar på Anjas udda spekulationer just nu och after dark, som hon började sjunga på när vi kom in förut..

Igår hade vi grillparty på lunchen med 3½ person inbjuden, jag, Anja, Bine och Johannas pappa som kom förbi och agerade pressfotograf.




Lagomt påpälsade i alla fall ;)

Har en rolig bild på katten Lakrits också, när han oinbjuden hälsade på i mitt rum..


Charmig kisse ;)


Vinter - sommar?

Jag (och Anja) har fastnat lite i begreppet att man lättare blir kär på sommaren, är det verkligen så? Ja menar jag personligen tycker att vintern är superfint! Och vad är mysigare än att kura ner sig i soffan med någon man tycker om när snön faller utanför och vinden viner runt husknutarna? Eller ta en promenad när allt gnistrar och solen skiner.. blir inte riktigt klok på det där. Jag tycker om vintern helt enkelt, Anja oxå.

Idag har vi ridit ut Philippa och L, blev en lång tur i det vackra vädret (!) va  tio minus sol och snö - perfekt!

Eftermiddagen/kvällen har spenderats med en klippmaskin i näven på mig - resulterade i två rakade ponnys. Bra!

Nu blir det till att sova.

Kram =)

Tisdag

Underbar dag, börjar med att det är otroligt tungt att ta sig upp ur sängen, vilket kan bero på att Anja och jag satt uppe och pratade, skrattade och hade ett väldigt givande telefonsamtal med Erik, Anjas Uppsala granne. Det fortsatte i alla fall mycket bättre för nu har solen tittat fram o vi ska snart ut och rida i snön på L och Philippa.

Insåg precis att det kommer vara vinter till april, minst, om vi har tur. Tänk er liksom fem månader till med minusgrader och snö, jag vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta...

Nästa hemresa är i alla fall bokad nu, det blir nästa fredakväll, sen tillbaks hit på söndageftermiddag igen. Kortvisit men det blir nog bra det oxå.

I helgen ska några ponnys och E tävla i Grevagården, Anja och jag blir hemma.

That´s it!

Kram




Bästa!

Ville bara säga att min Philippa var BÄST på träningen idag <3



Väntar och väntar... :)

Rastlös!

Ja, nu börjar jag bli rastlös, händer alldeles för lite här hemhemma. Vaknade liksom klockan åtta, klarvaken. Det var ju bara att gå upp det så jag har tränat lite nu på morgonen och läst två tidningar. Ska snart bege mig mot Säffle/Tveta istället.

Have a nice day!

:)

Orkade bara sova till 9 idag, sen fick det bli film och lite telefonprat i några timmar, helt okej morgon och förmiddag för min del med andra ord. Nästan bättre än helt okej till och med.

Har även gjort två stora pajer som jag ska ha med mig tillbaks hem o frysa in, gott! Hoppas jag...

Eftermiddagen och kvällen spenderades med min Malin, en tur till Säffle och sedan idol i Tveta. Hämtade hem far från julbordet och åkte tillbaks hit, till Åmål. Ska alldeles strax sova.. Imorgon ska jag troligen till Säffle och titta när Malin tränar för Wille och efter det träffa faster och kusinerna. Plus att jag ska hinna med en tur till Tveta o hälsa på hästarna, Chikita, Philippas dotter och hennes polare.

Så får det bli!

God natt =)

Konsten att åka tåg.

Hej alla!
Nu är jag äntligen hemma, efter åtta timmar med buss - tåg - väntan och lite mer buss och tåg ooooch väntan. Visst, jag FÖRSTÅR att det inte är SJ´s personal det är fel på (värdar, värdinnor osv) men snälla, förstå oss människor som försöker bita i det sura äpplet och resa kollektivt.

1. Det klagas på att vi kör för mycket bil - ja? Man kan ju inte lita på att man kommer fram med tåg mellan november-april (i värsta fall)

2. Har SJ något emot mänskligheten? Själv stod jag ute och väntade på en buss i Kvicksund där det inte finns någon väntsal i 40 minuter!!! Kom det någon buss? Nej. Fick vi något meddelande om det? Nej. Så gott folk - skoteroverall om ni ska åka tåg från en håla.

3. Detta tillägnas alla fruktansvärt besvärade personer i SJ's informations kassor. När jag väl tagit mig till Eskilstuna, halvt ihjälfrusen (!), stapplar jag fram till kassan där man kan boka om biljetter, lugn och sansad eftersom jag insåg att det inte är någon idé att starta krig. Damen i kassan tittar trött på mig och drar en lång tung suck och säger - jaha och vad vill du då?!. Jag frågar snällt om det finns någon möjlighet att ta sig från Eskilstuna till Åmål eller om jag ska vända och åka hem. Damen skiner upp (med ett otroligt falskt leende) knappar in destinationen, skriver ut en biljett, ger den till mig och skriker - NÄSTAAAA!
- Snälla lilla dam! Är det mitt fel att jag försöker vara lite miljömedveten och åka kollektivt? Ursäka mig i såfall, SJ.

Jag fick i alla fall resa med buss till Katrineholm (2 timmar ungefär, stannade var 20:e meter..) sedan vänta (woho skräll!) på ett x2000 som gick mellan Katrineholm och Karlstad i ungefär 40 min. Tåget i fråga tappade sedan 50 minuter på den lilla sträckan så bussen jag åkte mellan karlstad och Åmål fick snällt vänta på mig, tur det var världens snällaste busschaffis, som körde runt på mig redan under lågstadiet. Fick i alla fall ett bra slut på resan. Och bäst av allt! Jag tog mig hem.

Tack och lov var det mycket folk att titta på i Eskilstuna, det fanns kaffe (pressbyrån) och två gaggiga tanter satt bredvid mig, tur de hade varandra.

Nu ska jag njuta av min ledighet och försöka boka en resa hem.

Tack för mig, Hej!

1:a december

Nu är vintern här på riktigt i alla fall, i morse var det 20 minus grader och sviiiiinkallt, burr! Vet snart inte vad jag ska ta på mig längre, jag började ju med termobyxor för flera veckor sen. hm..

Philippa var duktig på träningen igår och gick ganska bra idag också. Imorgon ska hon få komma ut och röra på sig lite i snön och resten av helgen rider Anja på henne. Blir inte riktigt klok på hostan, igår var det absolut ingenting och idag hostade hon ganska mycket. Kan ha med kylan och höt att göra kanske. Får avvakta och se helt enkelt.. Hon är ju pigg i alla fall!

Något annat bra är att det är X2000 mellan Katrineholm och Karlstad imorgon - går mycket snabbare hem! Åker vid ungefär 2 och är hemma 18. Helt okej.

Inatt drömde jag att jag var tvungen att åka härifrån av någon anledning, vaknade i alla fall av att jag grät och var halvt förtvivlad.. gissa om jag sov dålig eller?! Jo tack, trött som bara den stapplade jag upp vid 7. Imorgon börjar jag 6, med andra ord borde jag  sova vid det här laget.

Har dock absolut inga problem med att somna, som vissa redan vet.

God natt!

RSS 2.0