trött alex!

Ja usch, men nu är det bara två dagar kvar innan jag åker hem på lite ledighet, ska bli riktigt skönt faktiskt.

Idag har jag tränat för JB, det gick bra. Red "fornövningen", behövligt för både mig och Fjonkan! Blev en tur i skogen med E oxå, Bine red L. Nice!

Får väl se om vi kommer ut på någon springtur idag, jag känner mig rätt däckad så borde egentligen sova, men det brukar gå sådär.


Glömde, igen!

Själva grejen med Ice age var ju faktiskt att jag och Sabine ligger i en varsin soffa och tittar på just Ice Age nu... minnet sviker ibland! 
 


Vinterbild :) blev en hel del idag!


Ice age?

Man skulle faktiskt kunna tro att det är en istid påväg hitåt, jag förstår mig inte riktigt på det här med att jordens medeltemperatur höjs när det är kallare än någonsin i Sverige? Eller jo.. visst förstår jag, inte för intet jag läst miljövetenskap i ett helt år, men ändå! Jag förstår mig på människor som inte tar det seriöst, faktiskt! Meeen gott folk! Var inte överambitiösa med bilkörandet och för all del, sortera era sopor så ska ni se att vi klarar oss ett tag till. Res bara när ni ska någonstans oxå ;)

Idag har det vilket fall som helst varit en superfin dag, jag försov mig hela 40 minuter, tack o lov  hade jag ljudet på på mobilen så Sabine kunde väcka mig. Har ridit ut på både L och Philippa, den sistnämda gick på hackamore idag, gick helt okej, hon fick galoppera i snö. Saltat ridhuset har vi gjort också... det verkar ju som sagt bli en ny istid.

Jag var överambitiös med dagens middag, det blev bacon&ostlindag kyckling med potatis. Mycket gott! Funderar starkt på en microkladdkaka?

Har även pratat lite strunt med Storm och Anja, som är hemma i Uppsala just nu. Så är det!

Lääängtar!


Kram

Glömde!

Helt knäppt att det redan är första advent! Glömde nästan...

http://www.youtube.com/watch?v=fLb213lak5s

God natt!

Kram
Alex och Isis


Eeeensam!

Japp, om det är någon som vill skrämma skiten ur mig är det bara att bege sig till Kvicksund för nu sitter jag här helt ensam i vårt lilla hus. Ensam borde kanske definieras.. det kommer troligtvis in en Isis snart, igår tappade vi bort henne.. hittade henne i hönedkastet, undrar hur i hela friden hon hamnade där, utan att någon märkte det? och dessutom hänger det maaaassvis av nytvättade kläder i heeela huset! Jag och Anja tvättade för kung och fosterland igår.
Känner att jag tappade den första tråden lite - ensam - Anja och Sabine är hemhemma! Det är dock inte sådär jättesynd om mig om jag ska vara helt ärlig, A har precis åkt och S kommer tillbaka innan jag vaknat imorgon.

Är lite halvmör i kroppen idag, precis som typ alla pållar jag galopperade i snön igår, bra för oss alla! Efter alla galoppturer red jag Philippa igår, först lilla rundan i skritt med Anja och Simb, efter det i ridhuset, hade dock två hästar på lina i ridhuset samtidigt, hon var inte jättekoncentrerad direkt!
Imorgon ska vi äntligen träna för Josefine =) hoppas vi är på bra humör då.

På torsdag åker jag hem till Värmland en tur, om det går att ta sig dit för all snö? Hoppas på det! Lär dock bli en låååång resa.. typ sådär 5½ timma. KUL. Får se till att ladda datorn ordentligt och få fram någon bok + musik så ska det nog gå bra.

Under helgen kommer även kusinerna hem, har inte sett tokarna sen i augusti, innan jag flyttade hit så det är verkligen på tiden! Längtar =) Ska även passa på att hälsa på i alla stall hemma, Björkhagen, Högbacken och ridskolan åtminstone, alla var till att ta i. Se om unghästarna växt något, spännande.

L var jätteduktig igår, vi var ute och red i snön med Anja och E, galopperade på fält och hoppade över nedfallna träd, så duktig! Bästa Lukas =)

Nu ska jag fortsätta min ensamma kväll.. Anja har sagt att hon ska skicka/lägga ut en otroligt rolig film på fb sen, får väl se om jag delar med mig av den.. Imorgon ska jag prata skit med bästa årjängsbon, Storm. Längtar redan.

Kram

Lördag

Imorgon är det 1:a advent, helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt.

Idag är det snöigt värre, men det är vindstilla och lagomt kallt, ungefär -5. Helt okej! På dagsschemat står att fyra ponnys ska galoppa och två storhästar som ska ridas, ute i snön. Mysigt! Anja får agera skrittmaskin åt ponnysarna :)

Ikväll blir det lite styrketräning och filmmys skulle jag tro.

Ha en bra lördag!

Kram


Myskväll!

Efter en blåsig dag är det faktiskt ganska skönt att mysa ner sig i soffan med lite glass, chips och cola, får känna sig lite halvfet och bara slappa.. underbart!

Idag har vi i alla fall tränat för Maria Karlsson, det gick fint! Hoppträning. Flippsan var pigg, som vanligt. En sån här dag vill jag faktiskt börja hopptävla igen, får väl kanske testa lite till våren. Fälttävlan? Jag red fram E åt Maria oxå, vet inte vad man ska säga om det riktigt, han är mäktig och lite speciell, men det gillas!

Anja och jag har tränat lite oxå, kändes fint. Jag är ganska imponerad av att jag faktiskt orkar göra riktiga armhävningar! Nu tappade nog mina föredetta klasskompisar hakan, igen!

Vi har fått en gäst i huset oxå, katten Isis verkar ha flyttat hit, trevligt med sällskap.



Anja var rolig förut, hon somnade PÅ soffan ;)



Efter det tog vi en promenad till Ica.


vilket resulterade i spoooooookybilder nedanför bron.

Nu ska jag titta på Mamma mia <3

KRAM

Onsdag =)

Måste bara säga att min häst är världens bästa! Nu har hon gått supeeeerbra hela veckan! Hoppas det håller i sig ett tag nu. Ska försöka få henne filmad nästa gång jag rider dressyr.

Ett litet minus bara... högerframsko är försvunnen, mycket konstigt!

Och det blåser på tok för mycket och snöar på tvären, illa! Men idag har L och jag varit ute på tur med Anja och E, det var mysigt =)


Puss på det!

Kladdkaka deluxe!

Fint att alla i huset har ett extremt sockersug, hela tiden! Och inget socker hade vi heller så nu har vi varit upp och lånat på kontoret.. alla sätt är bra utom de dåliga.



KLADDKAKA!


Mysdag!

Ja, det är det verkligen, än så länge! Lång sovmorgon, rostat bröd och the till frukost och nu ett par slötimmar med sötaste Molly som sällskap, ännu bättre är att det viner runt husknutarna, en bra orsak till att vara inne, tycker jag.


Hon är bra söt!

Det mysiga håller dock inte i sig för evigt, jag har två hästar att rida som båda borde ridas ut, en SKA ridas ut, så är det bara. Tur man får sällska av Anja.

Igår var vi ute och sprang, det gick fint, vi tog till och med lite omvägar för att dryga ut tíden. Inte likt oss?! Men bra gjort ändå. Idag är det såkallad vila och imorgon styrka. Härligt!

Härom dagen prövade jag sitta på Simb, Anjas varmblod oxå, det gick super, vi matchade varandra perfeeeekt. Eller inte ;)


Jag och Simb Informer, men han är fin travhäst och jag är snygg skogsmulle.

Vad har vi gjort mer tro... jo! I Brist på socker/godis gör vi naturligtvis eget. Plus att vi har en egen bagare, Sofia Lundvall. Tur är väl det, annars skulle vi förgås!


Det här är såkallade chokladtoppar.. me mûsli istället för cornflakes... gott!

Och Samma dag var Anja såååhäääär söt:



Nej nu får jag sätta fart! Ut och rid männska!

Kram

Lördagsmys..

Inte alls fel att vara ledig idag, planen var att sova ut läääänge idag men det gick ju såklart som det brukar, tjugo över sju vaknade jag, pigg o glad. Eller vad man nu ska säga. Inte sov jag länge i alla fall.

Har inte  gjort sådär jättemycket under dagen, försökt mig på att baka scones i micron, det gick inte alls bra, blev stenhårt.. hm. Tur det finns lite annat att knapra på i huset.

Sen så har jag faktiskt skrivit ihop en önskelista, den blev lika tråkig som vanligt.. =)

Nu ska jag strax ta tag i städningen av... toaletten. Tjoho!

Kram!

Bonjour!

Ååå idag är jag ledig, underbart med tanke på att det var sviiiinkallt i morse och att jag var ensam i stallet igår, sorgligt men sant! Skämt åsido, gick finfint.

Borde dock ta mitt iqbefriade huvud o gå ut i stallet och fortsätta klippa ponny, jag får inte ihop maskinen själv - trots beskrivningar och hjälp. Menmen. Nu är ju Anja hemma och kan hjälpa mig.

Kanske får vänta ett tag, känns inte jättelockande att gå ut.. borde dessutom rida min kuse. hm..

Idag har vi gjort chokladkola! Blev såååå gott <3 snart är det jul!

Och snart är det första helgen i december, då ska jag åka hem och jag kommer vara ett nytt jag efter den helgen, är tanken. Haha. Det lät allvarligt ;)

Hittade ett ledigt jobb på Jokkmokks ridklubb.. stallchef. Synd att det är så långt bort - var inga stora meriter, ridledare prioriterades högre.. kallt är det säkert där oxå. Men heltid.. hm!

Något mer vettigt har inte jag att säga!

Kram

God kväll!

Jag har ju helt glömt att berätta om min och Anjas träning! Vi är på G med STOOORT G nu ska jag säga er, idag förra  veckan gjorde vi två löppass och två styrkepass, samma denna veckan fast lite intensivare. Måste ge mig själv plus i kanten att jag faktiskt orkar hålla tempo (och variera naturligtvis) i en halvtimma utan att avlida, riktigt bra för att vara mig, eller hur Mullis?! (ska försöka ta död på skämtet - "jag tror jag dör" efter 100 m, berörda vet vad jag menar!)

Har sprungit idag, bort till fula huset och det kändes LÄTT. Imorgon är det "vila" - jag jobbat själv hela dagen eftersom Bine är sjuk och Anja ska till sadelprovarn med Simb. Med andra ord är det jag och tolv hästar imorgon. Två ponnys som ska ridas och en på träning det lär bli en rolig dag... varför klippte jag inte klart SB och L idag?! Jäkla nöt...

God natt!

Hur man överlever en helg med toasts!

Söndag kväll, slut på ponny-sm och slut på mountain horse cup, slut Alex! Det har i alla fall varit en rolig helg, Ella och Y tog hem segern i MHPC, jättekul!

Tävlingarna var bra, förutom maten, eller ja, det beror väl på hur man ser det, det var väldigt gott fika, och det fanns visserligen hamburgare och korv, ibland. Men för det mesta blev det helt enkelt toast och ja, min mage  säger upp sig om man äter det för mycket. Usch! Som sagt, väldigt goda kakor ;)

En liten rapport om Philippa också, i fredags hopptränade vi för Josefine, det gick jättebra! Både hon och jag var bra faktiskt =), igår var vi ute och gick Lilla rundan (ca 2km) och idag red jag dressyr i ridhuset, hon var suuuperfin efter en stund! Ska  bli jäääätteroligt att träna för JB imorgon! Hoppas hon är lika fin då =)

I övrigt så är veckan ganska lugn, tävling på söndag för E och ponnysar.. nice!

Så är det!
Nu ska jag ta natta =)

Kram kram!

Ledig?

Är såkallad ledig idag, ligger i soffan och jäser nu, hade planerat in en sovmorgon - var ju bara att glömma när fem personer, även kallade de andra praktikanterna, klampar in och ska äta frukost klockan 8 ;). Så det var bara att gå upp

Fick dock en del gjort, har städat hela huset  - vuxenpoäng! Igår städade Anja och jag avloppen i badrummet och stallet, riktigt äckligt! Men nu är det rent och det luktar till och med bättre.

Philippa har fortfarande semester, rider bara ut. Igårkväll fick min älskade Anja för sig att vi skulle rida ut i ösregn och blåst, supermysigt...inte. Orkade inte sätta på stiglädren på sadeln och Simb ville springa fort så det gick ju inte att trava heller. Kaaaallt!

Imorgonkväll åker jag med pappa och mina kära syskon upp till Stockholm eller närmare bestämt Täby och hälsar på Ingrid. Åker tillbaks hit på fredag kväll.

På söndag är det tävling med 5ponnys på Stora Ekeby. Tjoho!

Nu får det bli lite lunch här ;)

Kram

Different name, same story.

Jaha ja. Vart ska man börja idag då?

Det är vecka 44, vi har 16 hästar på gårde (tror jag) och vi är denna vecka 6stycken i stallet - med andra ord är A, S och jag lite "överflödiga" och jobbar med att städa, inventera och fixa inför vintern. Känns ganska skönt att kunna ha sin långa lunch utan att det blir stressigt.

Philippa är lite halvstressad eftersom många har flyttat och det varit lite rörig stämning. Hon ska få en lugn vecka med bara uteritt så hoppas jag hon kommer tillbaka och är som vanligt sen. Hon är världens finaste Prinsessa <3

I kväll ska jag träna Goldie för Josefine, det ska bli roligt. Ikväll ska Anja och jag börja träna oxå, får se hur länge det håller i sig, om vi ens kommer igång!

Helgen har varit trevlig - ridsportforum i Bålsta http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Nyheter/2010/10/RIDSPORTFORUMNudrardiskussionernavidare/, klicka på länken och läs mer. Värmlänningar kan och gör det hela mycket roligare ;).

Nu ska jag ut och inventera sadelkammare - lätt tänker säkert en del.. jag håller inte med.

Kram!

RSS 2.0