Tisdag

God kväll gott folk!

Har fastnat framför datorn, precis som vanligt. Dagen har varit bra, Philippa skrittades ut barbacka (med tömkörningsgjord och graman dock - myyyycket nöjd över det beslutet om utrustning, hon flög i luften mer än en gång), hon fick gå några skänkelvikningar på banan också. Igår "hoppade" vi, det gick superdåligt, haha båda två var lite ringrostiga plus att det var utepremiär för i åren, busig häst. Imorgon får det bli lite bomarbete minsann.

Har även planerat in en dejt med Elin imorgon, trevligt satt, det var inte igår!!

Vad har jag gjort annars tro... hm! Jo! Jag håller på med mitt fotoalbum, har fått 97 nya bilder som ska in, jag har redan (efter ca 10 bilder) tröttnat lite och då har jag inte ens börjat pynta eller skriva i det än, illa!

På lördag är det Wille-träning och på söndag är det löshoppning för Sten Lindgren med lillfjompan - Chikita! Spännande :D

Hejs!

Söndag!

Nu var veckan slut! Turen till Karlstad var lyckad, köpte mig lite kläder;


Den, fast i annan färg.


Detta armbandet



Oooch den här fast i röd/vit.

Var på IKEA en sväng också, köpte bl.a handtag till min garderob, papperskorg (av ngn anledning ansåg ja mig behöva en) och lite förvaringsprylar till stallet.

Philippa fick faktiskt vila idag, imorgon blir det en tur på morgonen innan jag ska till min coach. Blir till att åka till Årjäng och Björn vid lunch, mys på det!

Kram


Stallhelg - check!

Har nyss avslutat min stallhelg, alltså morgontjänsten, grymt skönt att komma upp i tid! Nooooot, när klockan ringer halv sex och man inser att den egentligen borde vara halv fem plus att det är mörkt ute var det inte sådär jätterockigt att kliva upp. Det går dock av bara farten när man väl kommit upp så nu är det klart, har till och med hunnit äta frukost.

Igår hade vi en äkta pysseldag jag och systeryster (o pappa), vi sådde massvis med blomfrön i miniväxthus, fotade rådjur (gick sådär eftersom syster var med..), var i Säffle och handlade, red Philippa på banan (film kommer!) sen blev det kvällsmys - vi var duktiga och släckte ned under Earth hour, hoppas fler gjorde det?
Steffi var här en sväng också o glodde på tv ;) trevligt satt!

Idag blir det nog en tur till Karlstad med syster.. väntar bara på att hon ska vakna till och gå upp..

Ha det fint!


Beslutsångest!

Det är lite mycket nu känner jag! Sitter här och söker sommarjobb/vanliga jobb samtidigt som jag sökt phs och dessutom helst vill åka till Frankrike, sen så har jag ju en häst också som jag skulle vilja ut och tävla en massa, helst NU. Visst det är kul att ha mycket i luften samtidigt men någon gång kanske man ska typ bromsa upp lite? Haha, eller så struntar man i det!


Har sovit som en kratta i natt, inte bra alls, slutade med att jag inte gick upp förrän halv elva, riktigt illa med andra ord, usch och fy, för att kompensera tog jag en joggingtur direkt, kändes sådär idag, seg i kroppen minst sagt! Plus att det var halt i spåret..

I eftermiddag blir det ett pump-pass på Gullsjö och rida Philippa på banan, kanske kan lyckas få Mullis att filma och ta lite bilder?! Ska försöka med det iaf.

Ha det gött!

Torsdag

Veckorna rullar på fortare än någonsin, känner mig upptagen nästan jämt, hur hann man med skolan OCH jobb förra året vid samma årstid?! Det förstår jag faktiskt inte...

Våren har tagit fart på allvar även här i lilla Åmål, superskönt väder trots att det blåser lite. Hoppas dock på att pollensäsongen väntar ett liiitet tag till.

Hästarna mår fortfarande fint, Philippa är precis lika pigg som vanligt MEN idag red jag på ridbanan! Premiär för i år :D äntligen! Den var riktigt fin, hon också för den delen, inte för att passet var direkt ansträngande men.. jag hade bråttom så det blev barbacka i skritt och trav, imorgon får det bli en seriösare tur på banan. Chikita och Spikey fäller som bara den, tycker (precis som varje år...) att det inte kan finnas någon päls kvar snart som jag borstar, men jo då!

Jag själv försöker sätta lite fart på kroppen in emellanåt! I tisdags var det både en springtur och pump, idag har jag sprungit och imorgon är det pump, gött det!

Till helgen har jag stallet, inga fel med det, snarare gött att komma upp i tid och få något gjort.

Nu har jag precis tagit en liten paus här.. jag håller på med ett fotoalbum som ska sammanfatta 2010, nästa steg är att beställa fler bildkopior. Av någon underlig anledning är det väääldigt mycket hästar?!?

Tjooolahopp!

Måndag, igen!

Som vanligt inleds veckan med ett besök hos min coach, idag har vi fyllt i CV och skrivit personligt brev. Dessutom blir det en tur till jobbmässan i Dals-Ed på torsdag, attans va kul.

Alla hästar runtomkring mår bra, det är VÅÅÅÅR i luften, unghästarna är tossiga och fäller määängder! Borstat bort både Spikey och Chikita snart, även Square fick sig en omgång med borsten igår, trodde aldrig jag skulle säga detta - men det kliar i fingrarna efter att få borsta! Storängstorp har satt sina spår... Eulalia gav mig en stor blöt puss på kinden igår, enligt mig (!) tycker hon om mig fortfarande :P.

Philippa är pigg som tusan! I lördags var vi ute och red med Cicci och Fabbe, kan väl inte påstå att vi hade så bra samarbete, mest springit - det var trevligt ändå! Med sällskap osv. Igår tog vi en tur med Malin, Cocass och GRAMAN, kändes väääldigt bra att ha den med tanke på att även dessa två underbara varelser hade vårkänslor. Malin fick tugga grus :), hihi.

I lördags var det utgång också, vi var i Bengtsfors hos Alex först, blev käk och singstar för hela slanten, jag och Malin ägde ut dom andra fullständigt. När jag tittar på videoklippen såhär i efterhand förstår jag inte riktigt hur detta gick till. Blev allt en tur till HC oxå, men nja, det är inte så himla kul längre.

Nu kommer några mobilbilder på pluttarna! Först ut är Chikita :)



Spikey



Square



Alla mörkbruna och 2år 2011.

Hejs!


Förbannat...

Vet inte riktigt vad jag ska säga.. men det är uppenbarligen inte meningen att jag ska ha häst idag!

För det första... skon! Men förhoppningsvis får hon på sig den senare idag, tackolov!

För det andra.. när jag kommer till stallet, glad som bara den eftersom vi skulle till ridskolan och träna.. då är Flippsans öga NATURLIGTVIIIIIS svullet, inte det som redan varit dåligt.. nejdå, det andra. Jag hoppas för allt i världen att hon bara lurar mig den här gången men det är väl för mycket att hoppas på.

För det tredje.. när jag bestämt mig för att åka en sväng och rida ändå, sadlar jag såklart, tror ni det gick bra? Nej nej.. ena stropp-fan (remmen till sadelgjorden) lossnar!! Kan man ha mer otur?!! Fick bli hoppsadeln istället.

Förstår inte riktigt varför allt går emot mig nu, vad har jag gjort för fel liksom?

Det bästa idag var att Flippsan var fin att rida på, tack för det.


:)

Hellooo!

Igår var Philippa galet pigg.. slutade med att hon trampade av sig en framsko, lyckat... Ska ringa hovslagare imorgon plus att det blir till att åka till ridskolan och rida i ridhuset så hon får gå av sig ordentligt. Dåre!

Body pumpen igår gick bra! Kändes mycket lättare denna gången, laddad inför fredag! Ska försöka hinna med ett pass imorgon också (inte lätt i mitt stressiga liv ni vet..). Åkte till Årjäng också, trevligt satt :)

Idag har det inte hunnits med sådär extremt mycket, kom till Säffle vid halv fem ungefär, pappa agerade taxi och mockningssällskap. Philippa fick stå - pga skon, tråkigt men sant! Var dock med Elin Jireskog ut till Björkil och tittade på hennes häst, så fin så! Förstår inte att man aldrig lär sig huuur kallt det är i ridhus på vintern.. hm!

Nu har jag precis slängt i mig lite mat, ska strax sova!


Glömde!

Jag har två bodypump-pass denna veckan! Tänkte även köra ett vanligt gympass och två löppass till helgen. Det är planen! Bara att följa den också...


Här är träningslinnet som följde med hem igår!


Träning m.m!

I lördags var det dags för första Wille-träningen denna våren, det gick jättebra! Flippsan skötte sig fint, jobbade med ingångarna till skänkelvikning, enkla byten och att korta galoppen. Fick en del att träna på till nästa gång :)

Har haft stallet under helgen, gött att komma upp i tid måste jag säga, man hinner med så mycket mer! Igår var det årsmöte i Karlstad med DUS, är numera inte med i styrelsen, det känns konstigt, lite tomt! Vi var ute och åt med gamla styrelsen efter mötet. Trevligt satt! Mamma var med till Karlstad, blev lite shoppat! Philippa fick sig en ny grimma och ett tävlingsschabrak, till mig blev det en träningstopp, gymhandskar och en foundation, inte fel inte!

Idag har jag varit hos min jobbcoach och umgåtts med Björn, vi var ute i stallet bland annat, behövde ju motionera Flippsan lite, Björn också för den delen, fick bli en skrittur. På kvällskvisten nu har vi varit på kalas hos Pontus föräldrar. Nu sitter jag och tittar på halv åtta hos mig - på vår nya fina platt-tv! :D

Imorgon blir det en tur till Flippsi, hon ska gå ordentligt och på kvällen åker jag till Årjäng.

Tjohej!

Träningvärk.. oja!

Mina triceps (som min älskade bror hävdar inte finns) gör något förbannat ont! Gymmet två dagar och simning igår, mumma! Imorgon får det, om vädret är ok, bli en joggingtur så benen får röra lite på sig också.

Flippsan har gått på vägen två dagar i rad, igår uppåt skogen och lite på banan och idag mot tuvbacken tillsammans med Cicci och Malin, piggelin dam, imorgon får det bli ridbanan, om den inte är dränkt. Just nu saknar jag ridhuset något otroligt...

Under helgen har jag hand om alla hästarna, förhoppningsvis blir det bra väder så jag kan fota lite.. Ska bli gött att få lite stallarbete i kroppen igen, inte så värst ansträngande att bara mocka åt en häst :P speciellt inte när den heter Philippa.

På söndag blir det även en tur till Karlstad, årsmöte med DUS, trevligt satt.

Go'kväll!

Goooo dag!

Nu börjar dagen lida mot sitt slut, bodypumpen KÄNDES!! Usch.. kommer ha det jobbigt när jag ska ur sängen imorgon.

Philippa fick ett ordentligt pass ute på vägen idag, mycket galopp! Hon kändes fin fast hon vilade igår. Nu är det full fart resten av veckan eftersom vi ska träna för bästa Wille på lördag, ska bli spännande att se vad hon tycker om tant nu.

Imorgon blir det af och simning på förmiddagen, känns bra! Torsdag får det bli ett vanligt gympass och fredag ut och springa på grusvägarna i Tveta.. längtar tills det är snöfritt och hyffsat torrt i skogen så man kan springa där igen.

Pusspåt!

Tisdag!

Allt rullar verkligen på just nu! Idag är det superfint väder - jag tog cykeln till mötet! Den rullade den också ;). Nästa träff är på måndag kl. 11, spännande värre. Tänkte det var lika bra att skriva det här så jag kommer ihåg :P.

Jag tog även svängen förbi profab, inhandlade två hinkar till Philippas mat, en pärm för viktiga papper, plastfickor och en märkpenna. Längesen jag kände mig så seriös...!

Nu blir det lite snabblunch för att sedan ta tag i mitt rum, vore ju fint om man kunde gå på golvet åtminstone! Sedan stallet och rida en tur i solen, försöker förtränga kvällens blivande träningspass.

Imorgon är planen, simhallen, arbetsförmedlingen, stallet och Björn.. känns som schemat börjar bli späckat - tur jag är arbetslös ;) skämtåsido!

Kram

Ny vecka - nya möjligheter!

Sen som alltid, har jag nu skickat in större delen av min ansökan till phs! Ska bara komplettera med sim- och synintyg! Och dra igång träningen på allvar igen... känns som om det kommer bli imorgon eftersom min kära mor har anmält mig till ett bodypump pass på Gullsjö!

Flippsan mår fint! Igår var vi ute på en rätt lång tur med Malin och Cocass, så trevligt så! Solen stekte, underbart! Idag har hon bara gått i hagen, hon har väl fått en chock nu när hon går ute tolv timmar om dygnet. Pysslade lite med Chikita och Spikey, sötnosarna! Ska försöka ta lite nya bilder någon dag!

På lördag ska vi träna  för Wille, ska blir jättekul! Första tävlingen blir i mitten av april, regional i Åmål om det blir som jag tänkt. Taggad nu! Måste köpa ett kandar oxå...! Fortfarande :P.

Till helgen är det också årsmöte med DUS, restaurang efteråt. Plus att mina älskade på kusiner kommer hem, kalas för Philip som fyllt 5år! <3

Idag har jag umgåtts med Björn, vi var hem till fröken Storm en sväng och fikade, trevligt satt!

NU får det bli ett par missade solsidan avsnitt.

Pusspåt!

Tillbaks i Åmål!

Då var tiden på Storängstorp över! Kommer sakna en hel del, inte minst världens finaste Lucaz.. mest hans positiva inställning till ALLT, det smittar liksom av sig.




Jag ser ju ut som en smurf men han är fin åtminstone!

Philippa var supernöjd över att komma in i SIN EGEN box när vi kom hem, hon hade verkligen förstått att NU nu nu nu äntligen skulle vi åka hem, stod som ett ljus hela vägen, hur lugn som helst. Skönt! Får väl se om hon ändrat sig imorgon efter en dag med Korall :P.

Nu ska jag och mina kära syskon bowla, hör och häpna!

Kram

RSS 2.0