Helgen!

Japp, då var veckans stressmoment, helgen, över! Himlans skönt, men skulle behöva en vilodag känner jag.
I Fredags var jag efter skolan ut till Philippa och red henne, smörjde och bytte schabrak och så vidare. Efter det blev det en sväng till Säffle och hälsa på kusinerna som var hemma på besök i helgen. Mysit. Sen hämtade jag Elin och åkte till Dilans o åt pizza :). Efter det körde vi hem syster till Åmål och åkte tillbaks till henne. Resten är bara onödig information ;).

I Lördags åkte jag till Tveta vid morgonen, träning stod på schemat :D Jag körde transporten, stolt som tusan! Och fy farao va bra det gick :D Älskade häst! Hon gick sååå bra. Jobbade med ställning, mjukgörande och att hon skulle vänta, hon hetsar ju gärna in i arbetet och stressar upp sig. Men ja, hon var riktigt fin på slutet!! Och jag fick beröm, det var nästan det bästa för jag behövde verkligen motivation. Hoppas på att få plats på tvådagars i början av januari :).

Efter träningen blev det en snabbdusch och sen in till stan, igen, för att träffa kusinerna igen. Blev mat och fika. Sen Åmål, körde mamma och Marita ut till Lena och åkte därefter och satt barnvakt, var hemma runt 4 i natt. TRÖTT.

Imorse var det bara till att hoppa upp och åka ut till Tveta o hämta tomteluvor till hästarna och mig själv, därefter till ridskolan och göra i ordning Gullan, Bruno och Rosie för ponnyridningen på torget, skyltsöndagen. Rosie gjorde debut och skötte sig exemplariskt!!! Alex blir varm i hjärtat... dom var så fina! Pluttarna. (ja vet, ja är knäpp). Två timmar på torget och sen ut till stallet, promenix med Philippa, hon var pigg och verkade inte ha alltför mycket träningsvärk, tummen upp! GLÖGGFEST, rätt roligt, jag var så himla trött meeen det var goda lax-snittar. HAH!

Sist men inte minst har jag, finally! Städat mitt rum, tog 3½ timme, jag är sååå jävla trött men var tvungen att göra ett sånghäfte tills imorgon, därav hamnade jag här!

Imorgon är det skolan, rida Azzi (trot eller ej men jag kanska ska hoppträna ponnyn på torsdag) och Philippa, båda i paddocken hos Cicci, sångträning och kadriljträning + att ja måste skriva loggbok :P. SHIT!

Over and out, Alex ska sova tror ja bestämt!
Hejjs!


GULLIGA GULLAN och Rebeka på torget :) Copyright på den ni.

Torsdag - igen!

Alex har ingen lust att plugga franska, Alex vill åka till någon och hälsa på istället. Faktiskt redan trött på att plugga (inte öppnat böckerna än).

Idag hade vi vikarie på Miljöpolitiken, Ek. Vi såg på en film om gissa vad? Gloooobal uppvärmning. Skräll. På grund av att lilla Olle som var med Pappa Ek (va fan heter mannen?) på jobbet och denna lille gosse pratade konstant hela tiden vilket gjorde Pappa Ek tvungen att gå ut (heter han ens Ek?)

Saksam. Efter skolan åkte jag ut och red, pigg och alert, jo tack. Ont i armen? Ja. Men det funkade, hon fick till och med galoppera, helt enkelt ett måste om vi ska kunna hoppa nästa vecka som ja tänkt. Jag kommer flyyyyga av! Träning på lördag, dock dressyr! (11.45).

Skola imorgon, Franskprov och svenskaläxa och klockan är snart sju. Ehm.. får nog sätta fart!
Kort helgschema bara:
Fredag: skola, rida, mys!
Lördag: Träning, Faster och co, rida Carra(?!) , köra mamma och Marita ut till Lena, Barnvakt 19.30 - 02.30 (HURRA PENGAR!!!)
Söndag: Skritta fm, torget ponnyridning 13-15, Glöggfest 15.30.
Stressigt schema. FY tusan.

Plugga var det! :D
// Alexandra

Vaccinfeber =(

Och har drömt mardrömmar hela natten. Fy faan.
Hoppas på att bli bättre så att jag kan rida Philippa sen. Träning på lördag ju...
Möte också.
Hejs

Skola :)

Jag är lite positiv idag, känns bra! Blev rätt lättad över beslutet att inte åka på DUS mötet idag, har så himla mycket just nu så det kändes bara rätt.

Sitter på CAD-lektion just nu, eget arbete och jag lyssnar på Milow - You don't know (http://www.youtube.com/watch?v=zdSVO8q5KWo) jag tycker om den massvis :)

Ska ut och rida Philippa efter skolan, ska rida upp till Cicci och rida i paddocken där så hon får se något annat här på jorden. Ikväll blir det kadrilj-träning. Hoppas på att alla kommer idag, blir körigt annars känner jag. Då får helt enkelt Mull och jag hoppa in och rida också. Intressant menar jag... inte.

Saknar dig, hela tiden... önskar bara att tiden kunde gå lite fortare och att det fanns lite mindre MÅSTEN hela tiden.

Så är det!
Nu får jag jobba i 20minuter till :) sen är jag FRI för idag!
Puss på det!
//Alexandra

Sakna!

Jag saknar honom, han som får mig att le.
<3


Lördag...

- ensam Lördag. Jag är en ensam människa som hatar att bli besviken.. ja borde inte vara besviken det är mitt eget fel. Men jag ÄR besviken och det SUGER!

New Moon var superduperbra! Och efter en natt med mycket sömn inknödd emellan Malin och Amanda i dubbelsängen blev det ut på stan för att få oss lite frukost - jag var otroligt sugen på Latte vilket medförde att jag köpte en Latte som var äcklig. Tusan! Det enda som shoppades i stan var julkulor - små och jättesöta som ja ska sätta upp i mitt rum till nästa helg - pics kommer! Blev även en tur till Ikea. Köpte handdukar till Philippa. Julglas och julkulor och fyra ramar samt en lykta till mamma. Nice!
Hemfärd sedan.

Red Philippa i paddocken - hon var fin! Men underlaget var kasst så hon blev ostadig och vågade inte riktigt sträcka ut och jobba. Synd.. Marie kom också så jag pratade lite med henne.

Nu har jag varit hos Carina och ätit - gött! Och kört Coffe till Åmål. Hoppades på sällskap av någon.. men nej :(

 

God natt!


Torsdag - ond torsdag...

Ryggen - check!
Armbågen - check!
Huvudet - check!
Magen - check!

Sen kan ja tyvärr inte komma på fler ställen som jag har ont på idag, tyvärr, möjligen lite i någon fot eller något.

 Somnade som en stock och vaknade som en klubbad säl full av massa konstiga drömmar. Bland annat så har jag, Jessica, Johanna, Ridskolehästarna och Fredriks ex, Elin, varit i Eqypten där även skolan och väldigt många små toaletthus låg. Men när det var min tur att gå på toa (efter att Jessica suttit där huuuur länge som helst) så kom en gubbe in och sa att jag fick gå bort till köpcentret istället för att hästarna skull få lugn och ro? Ja ni hör ju själva hur sjukt det låter. Det här var ändå en ganska nooormal dröm! :D

Jag funderar på en VARM dusch (jag fryser) och att plugga lite här hemma (biologi).

Imorgon åker vi äntligen till Karlstad för att titta på New Moon, äntligen. Lördag blir det shopping och Söndag presentera DUS för ULK:arna i Dömle, älskade Dömle, längtar verkligen (inte) tillbaka. Men jag saknar kurserna för det var fruktansvärt roligt!

Tömköra hästen och åka till ridskolan och hämta listor som ska skrivas in i datorn och lämnas på ridskolan imorn. GO ALEX! Jag är stressad...

Hejjs!
//Alexandra

Onsdag..

- Ensam onsdag! Tråkigt värre. Nu tittar jag på de manliga grabbarna som slår hage hos Tilde (bonde söker fru).
Idag var det först och främst mycket lätt att gå upp, ryggen var minsann bättre! Tummen upp :). MulleBulleBondeBarn hämtade mig vid 8-tiden. Skolan och nationelltprov i Svenska B stod på schemat. JÄTTEROLIGT verkligen, eller inte. Det gick dåligt, jag var trött och jag hade igen aning vad jag skulle skriva om. Inte bra. Men jag fick ihop några sidor.

Efter skolan följde jag med Malin och Amanda hem till Mull eftersom de skulle jobba med sitt projektarbete och behövde en filmare - jag. Bilresan dit var roligast. Efter myt-jobb och att jag snott Malins telefon och blivit brutalt nedslagen av ungen själv så glodde vi på datorn och sen åkte jag och Amanda hem.

Nu gör jag faktiskt inte alls mycket! Borde nog plugga biologi, men ja som sagt, jag kollar på Bonde! Och är dessutom sugen på räkost, Kavlis. Har även tittat på Bert och spelat Yatzy på datorn. Jippieyey! Och sist men inte minst, Malin, så har jag klarat upp problemet - det löste sig fint. Jag la mig :( - nästan så det känns jobbigt!

Vill även önska lycka till till Malin imorgon, det va väldigt på mycket Malin (alltså - mull, ungen, mulle-bulle-bonde-barn, yeah you name it) :) Så LYCKA TILL.

Själv ska jag till skolan imorgon och efter det ska jag nog ta och tömköra min lilla Philippa, det var längesen!

Nu bliver det en tur till Säffle/Tveta för att hämta syster.
That's It!
//Alexandra

Trött-Tisdag!

Imorse gick jag minsann upp innan 06.00 och körde pappa till jobbet så jag kunde ta bilen och därmed slippa GÅ till stallet med min onda rygg. Jag är förövrigt inte speciellt morgonpigg så det var ingen skönhet som "studsade" upp. Väl tillbaka hemma gick jag och la mig igen, väldigt skönt när man ligger där och lyssnar på syskonen som gör sig redo för bussen som går strax efter 7. HAHA Skadeglädje :D, det blev en väldigt mysig morgon tillslut, trots den tidiga uppgången :).

Efter en liten frukostmacka och promenix med hunden (dock inte speciellt lång pga ryggen) tog jag bilen till Philippa, red igenom henne lite lätt i paddocken, hon var trött i kroppen idag så tog det lugnt. Hem igen och äta mat och nu är jag i Åmål efter mycket om och men, det gjorde till och med ont att växla (trycka på kopplingen) och bromsa så efte nog övervägande beslutar jag härmed att inte gå till skolan och sitta på en hård stol i 1,5 timme, det funkar inte om jag ska klara av att skriva nationellt svenska imorgon.

Ska åka och hämta pappa på jobbet strax efter 4 och efter det blir det till att plugga hemma en del. Ska faktiskt göra biologiprovet på torsdag, tjoho...

Imorgon ska Philippa få vila, det kommer hon att gilla. Om jag orkar ska jag ta och pyssla lite med Monstret istället. Hon behöver det.. plutten!

That's it!
//Alexandra

Trött-Tisdag!

Imorse gick jag minsann upp innan 06.00 och körde pappa till jobbet så jag kunde ta bilen och därmed slippa GÅ till stallet med min onda rygg. Jag är förövrigt inte speciellt morgonpigg så det var ingen skönhet som "studsade" upp. Väl tillbaka hemma gick jag och la mig igen, väldigt skönt när man ligger där och lyssnar på syskonen som gör sig redo för bussen som går strax efter 7. HAHA Skadeglädje :D, det blev en väldigt mysig morgon tillslut, trots den tidiga uppgången :).

Efter en liten frukostmacka och promenix med hunden (dock inte speciellt lång pga ryggen) tog jag bilen till Philippa, red igenom henne lite lätt i paddocken, hon var trött i kroppen idag så tog det lugnt. Hem igen och äta mat och nu är jag i Åmål efter mycket om och men, det gjorde till och med ont att växla (trycka på kopplingen) och bromsa så efte nog övervägande beslutar jag härmed att inte gå till skolan och sitta på en hård stol i 1,5 timme, det funkar inte om jag ska klara av att skriva nationellt svenska imorgon.

Ska åka och hämta pappa på jobbet strax efter 4 och efter det blir det till att plugga hemma en del. Ska faktiskt göra biologiprovet på torsdag, tjoho...

Imorgon ska Philippa få vila, det kommer hon att gilla. Om jag orkar ska jag ta och pyssla lite med Monstret istället. Hon behöver det.. plutten!

That's it!
//Alexandra

Söndag!

Tänk, idag var andra dagen i rad som jag vaknade och var glad på :). Och det var mysigt att vakna, allting är mysigt. Hela livet är bra NU. Hjärta det.
Förutom att vakna hyffsat sen (11.00!!!!) så blev det mys fram till ett-tiden och sen så åkte jag till världens finaste Philippa och red på banan, hon va verkligen tummen upp idag! Red igenom henne ordentligt och hon var riktigt rolig att rida! Och dessutom så kändes det BRA. Vilket gjorde dagen ännu bättre. Skrittade av henne runt Högbacken, pratade lite med Cicci och Märta. Väl tillbaka i stallet tog jag in fölungarna varav det lilla Monstret (Chikita) hade dagen till ära laddad upp med en rejäl lerinpackning, tog ett tag att få henne hyffsat ren om man säger så, tur att hon är liten. Dessutom varken högg eller sparkade hon mot mig. Duktigt Monster.
Efter stallet blev det en snabbis hem (Skråbol) och byta kläder för att åka till Carina där pappa var. Tittade lite på tv och sen körde pappa hem mig (Åmål).

Nu har vi precis ätit mat och resten av kvällen blir det soffläge.
Imorgon är det måndag igen, med andra ord skola. Tråååkigt..
Efter skolan blir det nog en uteritt på Philippa med Malin och någon av hennes pållar.

You make me smile <3

//Alexandra


Lördag :)

Idag var det väldigt mysigt att vakna upp :) och eftermiddan och kvällen igår var lika mysigt nästan. Var på Ikea och sen tittade vi på 2012 som hade premiär. Inte världens bästa film men den gick att se!

Halv tio var jag på ridskolan, dömde minidressyren och skrev åt Lena på vanliga klubbdressyren. Helt okej :) Blev en tur till ICA sen och vet ni vad!? Dom hade extrapris på vol-en-vent eller hur i hela friden det stavas.. var i alla fall jättelängesen vi åt det så det fick minsann bli en sån med hem! + lite mat som jag åkte hem till Skråbol och åt. Seeen så skulle jag ju då trotsa min onda rygg och rida ut på Philippa, i dressyrsadeln eftersom jag knappt kan rida lätt. Hon var PIGG, väldigt PIGG och det var inte förrän i slutet (när jag travat 4km) som hon överhuvudtaget kom på att man inte behöver springa så fort man kan. Dessutom så var det massa farliga spöken ute, i form av två araber och en tant (dam) på cykel med hund. Livshotande med andra ord :) fast jag tycker om henne ändå! Min älskade rygg är dock värre, därför har jag nu intagit soffläge hemma i Åmål. Tänkte tillbringa kvällen här och sen blir det ut i skogen igen.

Imorgon ska Malin träna, funderar på att åka med och titta lite (28:e smäller det för mig och Fjonk, Wille-träning!) och efter det blir det i så fall paddocken med Fjonk och en del pluggande skulle jag tro. Biologiprovet hänger efter mig. USCH.

Tycker om dig :) <3

Ha det fint!
//Alexandra

Dagen

Jaa, det blev soffliggande plugg-läge hela dagen faktiskt! Franskan är i princip klar, svenskan är klar och biologin kan jag. DUKTIGT. Efter detta slit så blev det till att köra Coffe till ishallen - värt att nämna är att det var MYCKET snö i Säffle och iiiingeeentiiing i Åmål.
Från Säffle till Tveta blev det, tog en tur på min älskade prinsessa. Chikita trotsade som vanligt... hon är inne i en dålig period. Philippa dock, hon va halvt hysterisk över att behöva gå ut i mörkret själv, staaackars Fjonk! Men det gick hyffsat ändå, förutom lite få-alex-att-få-mer-ont-i-ryggen-slängningar ;).

Imorgon är det massa skola och sen till Karlstad!

Puss!

Torsdag

Jaa, det är just vad det är det. Imorgon är det fredag och då SKA jag göra biologiprovet och nationellt svenska muntligt föredrag och skrivit klart en filmrecension på franska. Lycka till till mig själv. Förhoppningsvis blir eftermiddagen/kvällen betydligt mysigare :). Puss på det!

Borde egentligen vara i skolan, men hade så ont i huvudet i morse så jag struntade i att gå dit. Somnade om och sov till 11. Drömde dock mardrömmar, min stackars häst bröt benet och avlivades. Fy tusan!

Igår var det skola till halv fyra, efter det möte vid 18.00 och sen så blev det en mysig promenix och massa plugg! Ingen Fjonk :( så därför MÅSTE jag dit idag :). Fundera på att höra om vi kan vara med för Bettan på söndag, det vore roligt - får helt enkelt höra om hon kommer då.

That's it!
Nu blir det mer plugg!
// Alexandra

Tisdag!

Hejsan hoppsan!
Idag är det tisdag vilket betyder att jag inte börjar skolan förrän vid två! Inte helt fel med andra ord :). Nu sitter jag hemma i Tveta och tittar på talgoxarna som käkar frukost - mysigt värre!

I eftermiddag blir det till att rida Philippa som faktiskt gick riktigt bra UTE på vanliga tredelade bettet igår. Helt chockad. Idag blir det en genomridning i paddocken. Tanken är att vi ska träna för Wille den 28/11. HJÄLP!

Nej.. nu får det bli frukost och Biologi-plugg. Jippie!

That's it!
// Alexandra

- Förresten så kan jag inte riktigt förstå vad du har som ingen annan har men något är det uppenbarligen! Tycker om dig :)

Newmoon
Inte långt kvar nu...


Nystart

I takt med en nystart i mitt liv så kör vi en nystart med bloggen.
Jag behöver skriva av mig helt enkelt.. Jag kan börja med att jag hatar att sitta ensam hemma en lördagskväll och titta på tv när det inte alls är tänkt så. Men ja, det får man leva med.

Idag har jag, Emmie och Bea varit på vår andra ungdomsledarutbildning, denna gång med SISU idrottsutbildarna, det var helt okej, men jag tycker ULK 08/09 slår allt vad ungdomsledarutbildningar heter. Denna var i alla fall i Säffle, brandstationen och fortsätter imorgon med start klockan 9.

Och jag tycker inte om att dom spelade DEN DÄR låten som betydde så mycket för mig på Dansbandskampen nu. Allt blev helt enkelt värre, ändå.

Och som sagt.. sitta ensam en lördagskväll är inte roligt :(

That's It
/ Alexandra

Årets Luciabild!
Bara för att så får ni se min Lucia-kandidats bild för Säffle Ridklubb i år.


RSS 2.0