Fölvisning!

Idag har vi varit på fölvisning i Mellrud med Swing It, Malins föl och det gick heeelt klart över förväntan!! Han blev bäst i rasen - slog med andra ord gångartsfölen OCH hoppfölen. Sen blev han Bäst i showen "2:a" slagen av ett ardennerföl. Grymt roligt iaf! Han hade 49p så nu blir det troligen Strömsholm på riksföl den 5/9! Roligt!!

Resten av helgen har jag bara packat. Ojojoj vad grejer!

Nu blir jag off i en vecka åtminstone.

ha det bra!

Kvällen!

Känner att mina rubriker är gryyyymma!! Inte.

Sitter i alla fall i Åmål nu, skulle vart i Tveta, men inte vidare kul att sitta där ensam i mörkret med endast en vild kanin och ett gäng ormar  som sällskap, då sitter jag hellre här halvensam! Efter kvällsstall"tjänsten" hämtade jag bror, vi åkte till Åmål och köpte pizza, inte fel inte! Har slängt mina schabrak i tvättmaskinen nu.. duktigt!

Ska till stallet redan vid halv sju-sju imorgon och fortsätta packa/städa osv. Vid 12 ska jag vara på Duse med ungdomsforum (DUS) och sen kalas hos farfar kl. 17 och sist men inte minst kräftskiva hemma!

Gott mos.

Hejs!


Tagg! Har ni sett någon sötare eller? <3


Telefonköer....

Jo tack, tog en halvtimme att komma fram till Strömsholms hästklinik wiiiho! Men fick i alla fall en tid där på onsdag, gött! Få ordning på ögat!

Annars så har jag mest pratat med veterinärer, skickat in till försäkringsbolag och putsat sadel! Bara en kvar nu, sen är allt klart. Härligt!

Fixat transport oxå.. nu ska jag bara försöka fjäska med far så han åker tåg mellan Eskilstuna och Täby. Wish me luck!

Puss!

Packa packa paaaacka

Ja, det har stora delar av min dag bestått av, Philippas saker framförallt. Allt som inte används är nedpackat och nysmörjt - ordentligt! Duktigt. Blev även kaffe hos Cathrine, inte fel.

Började även på mina saker, men har inte tvättat allt än..

hm, jag mycket mer var det väl inte idag!

Nu börjar det verkligen dra ihop sig! Och Johanna hälsar inte på denna helgen =(

Kramar

<3

Sovmorgon <3

Ja, det tog jag faktiskt idag, gick inte upp kvart över 6 som alla andra mornar, får passa på innan praktiken börjar. Hade tänkt tvätta men det var redan igång så jag får väl börja packa lite grann istället, tänkte vara i stallet vid 12. Ösregnar...

Drömde att jag tog med mig hundarna till praktiken (Nitro och Baloo) varav Nitro skötte sig exeeeenplariskt hela tiden men Baloo gjorde uppror såfort han inte fick uppmärksamhet och hur lätt är det att ge en lite HÄSTRÄDD och stallhatande hund uppmärksamhet när man jobbar med just hästar? hm.. inte lätt!

Nu får det faktiskt bli till att packa!

Kram
<3

Onsdag!

Hejsan hoppsan!

Va jag sov braaaa utan drömmar inatt, underbart! Vaknade dock några gånger men inte en endaste liten dröm minns jag <3 Tur var väl det!

Dagen har bestått av möte möte och möööte. Var i Karlstad på DUS-dag, planering och lite möte och smått o gått! Blev lunch på Nöjes, gott. Efter det var det raka vägen hem för möte på ridskolan. Stressigt men skönt att vara igång ändå.

Cathrine har matat Philippa idag - tackolov! Jag var såklart där i morse och på kvällen (sprang två varv runt gården) innan jag hastade iväg till Åmål, så nu sitter jag här. Försökt fixa i ordning msn meeeen det fungerar inte - arg!!

Imorgon ska jag försöka tvätta en del och börja packa lite, börjar dra ihop sig! Och helgen är aaaningens stressig. Ungdomsforum + kalas för farfar på lördag + att vi ska tvätta Eulalia och Swing inför fölvisningen på söndag (mao är söndag oxå busy!)

Illa.
Dags att sätta fart Alex!
Hejs!

Dreams dreams...

Fruktansvärd natt! Började drömma att en häst i stallet bara stendog i boxen men det ville jag ju inte drömma så jag avstyr helt enkelt, vaknar tre sekunder och somnar om - vips så har jag bytt "kanal". Inatt var det allt från vampyrer, luftballonger som gick genom isen och folk drunknade, skoaffärer med Gunilla, träffade min hund, Nitro, hälsade på på skolan som gjordes om totalt.. det läskigaste var att jag svimmade i flera av de olika delarna :-s ena gången böjde jag mig ner så det käckte till i ryggen som ett pistolskott  - reste mig och bara ramlade ihop. Scaaaary!

Blev inte direkt bättre av att gå upp och åka till stallet halv sju, lite trött nu om man säger så! Var där vid elva igen och mockade tre boxar - Race och gullungen stod inne =)

Nu håller jag och syster på o väntar på att vår kladdkaka ska bli klar :D mums!

Och sist men inte minst - igår körde jag traktor MED kärra! Det ni ;)

Kram

<3

Bockpremiären!!!

Woho - äntligen! Är det roligt att åka fort på grusvägarna, med radion på högsta volym och ta så många omvägar man orkar, härlig känsla! :D

Bara för att störa de stackarna som sitter på en stubbe mitt ute i skogen och väntar på att ett fint litet djur med horn ska gå förbi så man kan döda det. Vilken hobby egentligen.. Jaja. För att inte göra uppror i någon jaktsekt så ska jag sluta NU. Men ni ska veta att jag hade pratat omkull (er/dom) ändå!

Philippa fick faktiskt gå ut imorse, då vid halv sju och sen var jag och tog in henne vid halv nio, gött för tjejen att få lufta sig lite. Perfekt väder! Lite mulet och blååsigt = inte lika mycket flugor!

Själv så är jag trött som bara den.. drööööömt inatt, som vanligt å andra sidan, men att det skulle gå liftar (skidliftar - knapplifar om jag ska va noga med detaljerna) upp till en husmanskostrestaurang vid vändplan mitt i vintern? Njaej..knappast. Blev så orealistiskt att jag vaknade. För er som inte vet så ligger vändplan i slutet på en väg som går rakt upp till ett hygge 1km rakt ut i skogen och inget mer. Punkt.

Idag ska jag faktiskt försöka ta mig till ridskolan, hoppas på att Susanne är där, ska även tömköra Philippa (säkrast att inte rida ut..) och börja packa? Måste fixa på mitt CV som ska in till min coach oxå! Först får det bli sommaren med Göran eller kanske bröllopsfotografen!

Kram

<3

söndagkväll!

Har varit en helt okej dag idag =) hunnit med en hel del faktiskt!

Har till och med tränat, sprang+studsmatta+armhävningar/situps och så vidare, kändes bra och välbehövligt. Ska försöka hålla i det, blir kanske lite stressigt när praktiken börjar dock..Börjar bli nervös inför den.. inte kul! De andra praktikanterna kommer dit redan imorgon =/ vilket betyder att de kommer in i allt innan mig, jobbigt läge!

jaja! Städat huset har vi gjort också, syster och jag! Duktigt.

Blev även en promenix på kvällskvisten, inte fel!

God natt!

<3

God middag!

Slut på slappandet, ikväll kommer pappa hem! Jag (och Andréa) behöver städa och DISKA. Ojojoj.

Philippsan är bättre - hon har varit ute ca en timma om dagen sen i torsdags så nu hoppas jag att det tänker fortsätta gå åt rätt håll! Skrev kontrakt på henne i igår (fodervärd), känns bra. Idag har jag faktiskt tömkört henne, tänkte göra det och skritta uppsuttet bara fram tills vi åker så hon kommer igång i kroppen ordentligt.

Så är det serni!

nu får jag sätta fart.

Kram

<3

God förmiddag!

Kvällen igår var toppen, jättekul att träffa tjejerna igen! Förövrigt så hade vi strömavbrott, men som tur var kom den tillbaks!

Har varit i stallet en sväng nu, hon fick faktiskt gå ut i max 20 min (nojjig matte - jag?) så hon var lite glad i alla fall!

nu ska jag duscha och åka till stan för att köpa strumbyxor, ska på dop klockan tre!

hejjs!

Fredag den 13:e.

Jaa, vad ska man säga, träningsvärk - nja, lite i höfterna. Trötthet - mjo, drömmarna tog över lite väl mycket i natt =(, hästen - upp till bevis, hon var ute en kortkortkort stund igår oxå.

Hoppas det blir en bra dag trots allt!

Ska snart dra iväg till stallet, Marie kommer idag. Sen till staden och köpa kräftor med Malin och vidare en sväng till Åmål för att hämta lite kläder to the night! Blir bra.

Jag längtar till nästa helg för då kommer världens BÄSTA Johanna Storm till Åmål o hälsar på mig! <3


Bad time - Bad love.

Hejs!

Torsdag kväll =)

Har hunnit med riktigt mycket idag!

Till och med varit ute och sprungit + situps + studsmatta! Kommer troligen inte upp ur sängen imorgon =)

I övrigt så har jag varit ute och ridit Eulalia =) och tränat på att springa med dom inför fölvisningen, gick väl helt okej!

Nu blir det film med systra mi!

<3

Foton <3





Några av de bilder jag tagit =)


Torsdag

Idag fick jag gå upp tidigt, möte med min coach stod på schemat. Jag var heeelt säker på att det var på arbetsförmedlingen, men nej, hon ringde tio över tio och frågade vart jag var, bra start! Haha! Det kändes bra i alla fall, hoppas jag får behålla henne.

Blev en snabbis till stallet för att mocka efteråt, ögat har reagerat efter att hon var ute i kanske 30min igår kväll (fick inte in henne, så fort vi närmade oss utgången lättade Philippa från marken och sprang åt andra hållet) DAMP! Så är det med det, hoppas på att det går ner under dagen.

Nu ska jag och syster fortsätta mot Säffle för att äta lunch med mamma, mys!

Och för övrigt vill jag ha lite fotouppdrag så om nååågon där ute (i Säffle/Åmål med omnejd) har något vettigt att fota - hör av er på bloggen. Ska försöka lägga ut lite exempelbilder strax!

Kram!

Onsdag eftermiddag =)

Sådär, då var huvuduppgifterna för dagen fixade, varit i Säffle med farfar till apoteket, hämtat lite rena kläder i Åmål och inhandlat kaffe (och Cola) på Preem, koffeinbrist... jag FATTAR nämligen inte hur man får kaffebryggaren att fungera.. det är en sån där perculator (!??). Men ja, nu är ordningen återställd igen!

Har även tittat på Sommaren med Göran och Bröllopsfotografen, dom trasslar allt till det ordentligt!

Philippa var ute på en kort men ack så hysterisk promenad imorse, Hej Bomb! Väntar med spänning på o se om hon fixade det.. ska dit om någon timma igen - håll tummarna!

Under kvällen får det nog bli mer film tror ja, har hämtat Twilight och Bridget Jones dagbok 2. Japp!

Nu blir det lite käk, köttbullar, potatis och sås! Mumma <3

Hejs!

Onsdag!

Ojojoj, stressig dag! Ska hinna med hela tre saker..apoteket med kära farfar, umgås med fjanten och hästen. Vet inte hur jag ska få ihop detta =)

Igår var jag duktig och gjorde två pajer = åtta måltider som jag frös ner, en köttfärs och en ost&bacon! Inte fel. På kvällen grillade jag, systra och Stefan men grillen blev lite vääääl varm så man kan säga att det blev flamberad hamburgare =/ jaja, ingen blev dålig i alla fall! Som efterrätt blev det grillad banan m choklad och "Just like heaven" - världens bästa film.

NU ska jag åka till hästen och påvägen dit till Stefflo med hans klocka (som han tog av sig när han fick DISKA =D nöjd!)

Tjipp!

vampire sucks!

http://twotwilights.blogg.se  - kika på denna bloggen - filmen Vampire sucks, en parodi på Twilight och Alice i underlandet, verkar rätt rolig faktiskt :P

Alone in the big jungle.

(Översättning: Ensam i den stora djungeln)

Happ, då har pappa åkt till Stockholm - Täby - Ingrid helt enkelt. Jag har lånat farfars bil (men jag måste då lämna in tipset på torsdag!! icke att förglömma) Jag och pappa har även handlat, sånt som jag normalt sett inte behöver för att överleva men i alla fall.. typ sånna där små juice förpackningar som man späder - ska tydligen vara miljövänligare eftersom det inte är vattnet vi är ute efter när vi importerar frukt (juice) - Checkt tänkte jag och vips så följde två stycken med hem.

Ikväll blir det grillning, syster skulle nog också komma åt detta hållet o leka med Nathalie (våran granne).

Nu har jag precis ätit en delikat måltid bestående av en färdigpaj med sallad till, inte fel. Kom Då när jag satt där ensam ute på verandan på att jag (nu när jag inte har något liv ändå..) kan köra igång storkok o göra matlådor och ta med till Eskilstune, inte helt dum tanke där! Typ pajer och sånt - smart tycker jag!

Shit, måste ge Flippsi mat!

Kram!

ÄNTLIGEN!

Nu, äntligen, efter tre veckor(!!!) börjar man se en förbättring på min fina Philippa. Nu är det tre dagar kvar inne som gäller och sen ska hon få gå ut lite i taget och vänja sig vid dagsljus igen <3 Känns så himla skönt!


Två veckor..

Om två veckor, fjorton dagar - sitter jag troligtvis i bilden påväg till Kvicksund (Eskilstuna), jag har nog varken förstått hur nära det är eller hur länge jag faktiskt ska bo borta - samtidigt som det ska bli KUL och skönt.

Behöver hinna med en hel del innan dess!

- Tandläkaren
- Arbetsförmedlingen (träffa min coach)
- Hälsa på på ridskolan (extremt viktigt!!)
- Få min häst (Philippa) frisk så att hon kan följa med <3
- Träffa kompisar! (Nästa helg kommer Johanna!!!! <3)
- Packa!
- Tvätta alla hästgrejjer som ska med.. (förstår inte hur jag ska få plats med allt!)

Yes, så är det! Kanske lika bra att sätta fart!

Kram

<3


mer foton!




Fina bilder på min syster <3


Söndag

Uppe med tuppen idag - fodrade Philippa själv imorse så C fick sova, jag är så snäll ibland. (ska jag vara helt ärlig glömde jag bort att det var helg även igår.. stackars C)
Åkte dock hem och sov igen mellan 7 och halv tolv så det var ju inte jättesynd om mig direkt.

Åt frukost med pappa och Ingrid vid ett och var sedan i stan en sväng och handlade för våran lilla kräftskiva =) både Coffe och Andréa var med på den, har även fotat syster idag och blev riktigt nöjd med en del - jättekul!

Ingen ridning idag, rätt skönt att vila sig ibland =)

Nu ska jag sova!

Kram


Lördag

Tiden går fort när man har roligt eller hur var det?

Har ingenting planerat idag heller, förutom hästarna. Flippsan är behandlad en gång idag redan, ser lite bättre ut tycker jag - positivt, hoppas det fortsätter åt rätt håll denna gången så det inte går tillbaka som sist.

Borstat på Apache också, ridskolans B-ponny som går med Boje på "bete". Han åker hem imorgon, vi funderar starkt på ett bad... haha.

Senare ska Eulalia få ut o springa av sig lite.. Carola undrade om jag inte skulle vara med på henne för Wille nästa lördag. Får nog fundera på saken! Vore grym kul o se hur hon beter sig!

Har tittat ut massa filmer och böcker på CDON som jag vill ha och på något vis SKA ha. =)

Nu får jag nog ta o hitta på något!

Kram!


Ponnybus i vintras!


Fredag!

God kväll!

Idag har jag faktiskt hunnit med en del, var i stallet hos Philippa på morgonen först, har säkert redan skrivit att veterinären var ute igår igen - mer behandling blev det i alla fall och hon får absolut inte gå ut.. vet inte vad jag ska göra snart =( känns väldigt hopplöst just nu!

Skulle egentligen hjälpt Jacob hämta hösilagebalar men det ööööste bokstavlingen ner regn när vi skulle ut så det blev för blött för att flytta dom.. Så blev en spontan tur till Karlstad med Sofia för att köpa sköldpaddsmat :P och en tur på IKEA (igen)  - bilresan, ja.. illamående, räcker det som förklaring? haha.

När vi kom hem åkte jag och red Eulalia, precis som de senaste dagarna gick det inte att fånga henne och unghästarna levde rövarn så idag fick vi driva dom upp till utgången... Square kaxade som bara den så hon fick faktiskt följa med in och uppföra sig en stund. Eulalia fick hoppa - travhoppade först vilket gick helt okej, sen skulle jag hoppa två hinder med fyra språng emellan - hon tog ungefär 2½ i en jäkla fart och hoppade med andra ord av väääääldigt stort så då vart hon lite skrämd men det gick över ;). Hon var väldigt fin i uppvärmningen idag! Klockren!

Behandlade såklart Philippa på kvällskvisten med hjälp av Malin <3.

Nu har vi precis ätit tacos som JAG lagat - duktigt! Och snart blir det sova - gött!

Imorgon ska nog Eulalia och Fabbe få gå i skogen eller liknade - mys!

God Natt!


Eulalia in action ;)



Några små bilder på prinsessan! ;)

Dressyrhäst?

Hej hopp!

Igår red jag på Philippa igen - kändes super - och ögat var fint som tusan så hon fick gå ut tre timmar på kvällen när det starka ljuset försvunnit... såg fint ut när hon gick in och efter att jag tvättat men inte idag inte.. värre igen! Typiskt eftersom veterinären Sofia kom på återbesök idag =( så nu blir det boxen igen och fortsatt behandling. FAN rent ut sagt! Håll tummarna att vi slipper ATG på måndag...

Eulalia red jag i paddocken igår med Philippas dressyrsadel, hon kändes faktiskt riktigt fin! Känns så tråkigt att inte kunna fortsätta rida henne i höst. Nu börjar hon ju faktiskt kännas redo att startas..
När jag skulle ta in henne hade jag dock två flaxande unghästar vid namn Square och Swing runt mig sparkandes o hoppandes, kändes ännu mindre tryggt när Face började hoppa runt också.. då känner man sig grymt liten!

Får nog blir vila för Lala idag och hoppa imorgon! Kul! :D

Och imorgon gott folk.. ska Alex köra traktor med Jacob! Det kan bli myyycket intressant, håll er ifrån Sjöbyn om ni vill vara på den säkra sidan ;).

Kram!

Tisdag =)

och regn.

I Söndags var vi på tävling i Bengtsfors med Malin och Cocass, det gick bra men var en lååång dag! I LB:1 blev det 64% och första utanför placering (4:a) och i LA:1 blev det oxå 64% och 3:a! Tyvärr åkte vi innan prisutdelningen, lite halvt klantigt...

Igår reds Eulalia och Fabian ut, pigga och glada. Eulalia var som 3år på nytt, tittade på ALLT. Men hon var fin i galoppen. Vi har även tränat på att springa med Eulalia och hennes son Swing It eftersom han ska visas på fölvisningen.

Philippa blir bättre för varje dag och har faktiskt blivit lite riden idag =)

Kram Alex

RSS 2.0