Födelsedaaag!

Hade jag igår och den var braaa! :) Fick bland annat ett kandar till Flippsan, ska bara köpa bett till det så nu blir det väl till att försöka komma ut lite på tävlingsbanan ändå.. borde börja den resan med att åka ut och rida ordentligt idag!

Fick även ett kamerastativ och självutlösare av morbror och Ylva, springskor av Björn (tyckte visst att mina gamla var slitna..), champagneglas och pengar av mormor och morfar.. och lite mer smått o gott!

Hade i alla fall en trevlig dag, vaknade nååågot sent, 11.55, fick lite smått panik. Var ute hos Flippsan en snabbis, hjälpte mamma, var på pump och hade kalas. :)

Idag blir det en tur till Säffle med syster, rida Philippa och ikväll kommer tjejerna hit :D


Nattuggla..

Halvligger i friggeboden.. slötittar på film... tänker... TÄNK va bra om man kunde lägga huvudet på kudden och sova istället. Men nej. Sånt har jag inte i planerna just nu.

Idag (igår) sov jag på tok för länge, kanske behövdes med tanke på att jag faktiskt varit rätt pigg hela dagen! Var hos coachen en sväng, i Säffle på styrelsemöte och sedan spenderade jag nästan tre timmar i stallet, underbart! Philippa hade gjort en äkta lerinpackning dagen till ära (lerkocklerna var fortfarande blöta......) men snäll som jag är borstade jag henne kliniskt rent, åtminstone så ren det gick att få henne, skrittade ut i nästan en timma, barbacka med hack, letar motivation genom att inte ha några krav på varken mig eller henne. Idag lekte vi lite mer westernridning, det är faktiskt ganska kul när hon lyssnar utan att man behöver ta i tyglarna..
Spikey fick sig också en omgång med borstarna, lillgrabben var dammig...

Imorgon ska jag till stallet redan vid halv nio, hovslagaren kommer till alla förutom min (tror jag) sen blir det coach igen, baka med Malin och kanske fiska lite med Elin.

Så är det!

Sprätt i bena-skor?

Skulle vilja sätta på Flippsan ett gäng sprätt-i-bena-skor, det vore bra, så hon rörde sig lite mer, lite luftigare, lite mer bogfritt. Vore najs! Tror Emma fick till ett par sista gången hon skodde, tyvärr har vi tagit av dom nu..
Svamligt! Hur som helst så har jag luftat Philippa idag, red rakt ut i skogen utan plan.. vi var ute igen efter en kvart. Diss på den! Tar ett annat håll imorgon. Istället fick det bli lite ridning på banan, på hack. Gick väl sådär, ja hade dåligt med ork så jag testade om western-skillsen sen 2008 satt kvar, och ja då! hihi, lekte lite med galoppfattningar från skritt/halt på lång tygel xD Det blev fart i henne åtminstone.. roligt! Hoppade lite diken oxå.. Imorgon får det bli en längre skogstur, eventuellt lite bad i gropa - det gillas!

Body-pumpen idag var stentuff, det var inte den vanliga som ledde gruppen utan en annan, mer bestämd och betydligt starkare kvinna. Mjaa.. idag blev Alex trött på riktigt. Dock behövligt och jag klagar inte så sett, det var KUL!

Imorgon ska jag till 4CMore.. annars är det inte mycket planerat! Just nu har jag dock en del att se fram emot!

- På fredag fyller jag år (gammal... hela 20år!) då blir det kalas för släkten + att Björn kommer hit :)
- På lördag kommer tjejerna hit på lite kalas, alltid trevligt!
- Tisdag - torsdag åker jag till Göteborg för att umgås med kusinerna, faster och Robban, på tok för längesen!!
-15-18 maj kommer Anja hit till skogen och hälsar på! Ska bli superkul!

Maj kommer bli en braaa månad, det känner jag på mig!

Och bara för att så har jag världens finaste pojkvän :)


Fisketur!

Sitter i Årjäng just nu, väntar på att Björn ska bli klar så vi kan åka till Åmål istället. Idag har vi varit ute på sjön och fiskat :) superskönt väder! Synd på allt pollen bara... blir så hiiimla trött av allergimedicinerna, inte kul :( hur som helst var det väldigt trevligt, Björn fick två stooora gäddor. Hade kameran med mig så idag blev det mycket bilder :).

Flippsan får vara idag, det blir bara värre med allergin därute :( pestopina!!! Imorgon ska jag dock rida en sväng i skogen lr så, får nog hoppa över träningen på lördag.. känns inte som vi är i form för det (inte jag iaf..) Mycket till helgen redan som det är - jag fyller år!

Nu ska vi strax åka..



Stoooor fisk!

Äääntligen!

Idag! Efter nästan tre år fick jag äntligen upp systeryster på hästryggen igen! Och jag behövde knappt ens föreslå det... barbacka i grimma och grimskaft ute på ett fält fick hon helt plötsligt för sig att hon skulle sitta upp på henne.. jag förstår det knappt själv! Finaste Philippa var hur snäll som helst <3 mitt hjärta!

Annars rullar livet på, jag är i Tveta nu, sitter och jäser med en cube och en påse naturgodis, vilar upp mig så jag orkar med påskhelgen ;) Imorgon är det middag med farfar, lördag middag hos Erna o Hans och på söndag är det middag hos morfar.

Allra mest längtar jag ändå tills söndagkväll för då får jag träffa min Björn igen <3

GLAD PÅSK på er!

Pain.

Har precis mellanlandat i min säng i Åmål, varit på 4CMore och arbetsförmedlingen en snabbis.. money money. Dagen i övrigt har bestått av lite solning, hållt Stefan sällskap när han jobbade på gärdet, veterinären har vaccinerat Philippa och sen blev jag hämtad av min käre bror.

Ska ta en tur med Baloo nu så jag får rensa hjärnkontoret lite innan det är dax för hoppträning.


Mercan har ont i hjärtat :(

Philippa och faster!

Smygfotad Bonnadräng :D

Veckan..

Uppe i ottan såhär på måndagmorgon, har ringt veterinärstation - Flippsan ska vaccineras innan onsdag. Gött att få det gjort.

Ikväll ska jag nog åka till Årjäng, imorgon blir det förhoppningsvis ett spännande mööööte. Philippa ska ta det lugnt denna veckan, dels pga vaccinationen men också för att hon gått ganska mycket det senaste. På onsdag ska jag faktiskt hoppträna lillskruttan, Eulalia, för Cicci! Det ska bli roligt, var dock väldigt längesen jag hoppade... Philippa kanske får ställa upp så jag får några språng i kroppen innan, får se, beror på när veterinär kommer ut.


Eulalia och jag förra året.

Annars händer det nog inte mycket denna veckan verkar det som..

Uppdaterar så ofta det finns något att säga ;)


Tävling!

Då var det över, debuten för i år samt debuten på regionaldressyr för både mig och hästen. Red som tidigare nämnt en LA:4, resultatet procentmässigt är absolut inget att skryta över, dålig faktiskt, 53,66% lyckades vi knata ihop.. sa till mig själv (Och Philippa) innan att om vi får under 50% lägger vi av. VI  verkade ju vara överens om att fortsätta ett tag till. Målet idag var att komma  runt som vänner, vilket vi inte varit senaste veckan... har i princip ridit rakt fram i lätt sits på vägen hela veckan, inte ställt krav, så jag kunde inte förvänta mig att vi skulle glänsa idag. MEN Philippa var positiv (mycket mutad med morot) dock spänd och det var i huvudsak det som sänkte poängen idag. En liten detalj som stör mig är att jag inte sadlade om innan jag gick in på banan...sadeln hade åkt fram något. Nöjd över min stjärna ändå! <3




Några små bilder från dagen (morgonen, var hemma vid 10 :P)

När jag kom tillbaks till Åmål gick jag och la mig, har inteeee sovit många minuter i natt. Somnade på stört och sov tills syrran väckte mig vid ca tre. Resten av dagen har ägnats åt bak! Kladdkaka, sockerkaka och hallon- och äpple/kanelmuffins har vi gjort. Mums!


Oaktiva jag!

Hello!

Ja, som sagt taggas det för tävling.. försöker mig på en ny taktik! Rida på lite som möjligt på banan, får försöka fjäska med damen så hon kanske kan tänka sig att bete sig ordentligt på söndag. Igår red jag ut och galopperade i lättsits, bara rullade på i låg form, blev några kilometer totalt, hon behövde nog det - jag också, fy bubblan vilken träningsvärk jag har i vaderna! Dock ingenting emot vad jag hade efter att ha galopperat fem b-ponnyer i för korta läder.. det var SMÄRTA!

Idag tömkörde jag henne, bara lätt och var noga med att hon skulle arbeta lugnt och tänja ordentligt. Gick fint!

Min älskade mamma fick jag kläder av idag, OM jag blev glad! Hon är bäst <3




Detta fick jag, tröjan som jag fick är dock rosa :)


Dålig update!

Har inte haft internet på ett tag pga stormen som härjade i fredags!

Nu laddar jag och Flippsan för tävling på söndag, håll tummarna...

SNILLEBLIXT morgon!

Jag (och Malin) har ju ett litet problem = att vi inte har någon fullstor bana att träna långa dressyrprogram på så nu har jag minsann tänkt till! Eftersom vi bor på landet och har tillgång till fält (oftast, när dom är torra, fina och det inte är höskörd) så kan man ju faktiskt smälla upp en provisorisk bana på gräs..och det behöver inte vara svårt! Självklart kan man sätta upp den på en vanlig ridbana som kanske är förstor också ;) så kan man ju ta hinderstöd istället för plaststolp om man vill ha det stadigare.

Med hjälp av fem plaststolpar (ca 25kr styck), ett plastband (69.90kr på Biltema) och ett gäng inplastade bokstäver kan man få en helt okej träningsbana. SUPERBRA! Jag har till och med gjort en skiss.. där det är två stolp nära varann är såklart in-/utgången - som kan placeras vart som helst.


Ber om ursäkt - den ÄR inte så jätterak och måtten stämmer inte.. men såhär tänkte jag iaf!

Tummen upp för Alex!


Onsdag kväll!

Har precis tagit en dusch och krupit till kojs efter att ha tittat på Grey´s anatomy och Off the map, tycker båda serierna är great, det enda jag följer.

De senaste dagarna har varit riktigt roliga, sociala och bra helt enkelt! Jag är glad! Igår var jag hos min coach, gav lika mycket som vanligt (ironi), träffade Johanna och Sussu - vi lagade mat och tittade på Sex and the city, mysigt! sist men inte minst var jag och Malin i Karlstad och tittade när Färjestad (såklart) dängde Skellefteå i första finalmatchen. Hade även min första hästfria dag på en hel månad!! DESSUTOM fick jag ett efterlängtad samtal från sydligare breddgrader... wiiie!

Idag sov jag alldeles för länge, gick inte upp förrän strax efter tio.. illa! Tog mig i alla fall ut på en springtur i spåret, blev ganska lugnt.. körde utan bricanylen - lite jobbigare, efteråt fick den bli lite mage och armträning, inga fel! Slappade järnet tills mamma kom hem och åkte till mormor för att putsa hennes fönster (jag är ett bra barnbarn ja!) och red sen min älskade Philippa, idag var hon verkligen tummen upp. Började träna delar av programmet till tävlingen (La:4), bakdelsvändningar - sitter som ett smäck, dom gör hon riktigt bra, och uppridning i galopp m halt, ryggning 4 steg och sedan fram i galopp och halt på nytt, lite knepigt får bli mer övande på det men hon gjorde det bättre än jag väntat mig! I övrigt var hon pigg och ville helst trava med stora rörliga kliv.. hon är roligast när hon är sån så jag klagar inte!

Imorgon väntar Tveta-huset på mig, pappa drar till Täby.
Åsså får jag besök av Björn <3

Pusspåt!

Måndag!

Har haft en riktigt aktiv måndag, iaf efter lunch! Jag tog en enligt mig (!) välförtjänt sovmorgon, ringde förvirrat till mamma precis när jag vaknat och undrade varför hon ringt, hon sa lika förvirrat att det hade hon minsann inte gjort, jag var helt övertygad om det men nä... jag hade visst kollat lite fel... det var pappa som ringt. Fin start på dagen!

Förmiddan ägnades åt allmänt slappande.. jag drog ut på turen till stallet mer och mer eftersom jag inte orkade GÅ dit. Men efter ett tag insåg jag ju då att det faktiskt står en bil (något avställd men fullt körbar på tveta-vägar) utanför som nog behöver rastas, sagt och gjort! Packade mig in i röda faran och hämtade upp Elin påvägen. Red dressyr på banan med flippsan.. övade på galoppen - att hon ska vänta och inte bara hänga sig i och dra, funkade okej. Efter det hade jag lektion för Elin på hennes Rossi, han är 4år och någon korsning mellan ardenner och welsh (I think), gick bra! Hon fick öva på att få honom framme istället för att han skulle gå och tjaffsa i slowmotion trav. Ska försöka ha lektion någon gång i veckan, mycket kul! :D wiiie!



Blev en lång-fika inne hos Eva-Lena efter det och senare grill med pappa och bror.

Imorgon är det möte med coachen kl.10, Storm kommer till Åmål får nog bli en fika! En tur till stallet får bli och på kvällen ska Mull och jag hejja fram Färjestad!

Så är det!

Tjennaaaa.


Helgträningar!

Det har varit en helg i utbildningens tecken på Säffle ridklubb, mycket skojj! Igår (lördag) var det dressyrträningar för Willemijn Kloos (Wille), Philippa och jag var först ut. Det gick bra! Övade på vändningar och förvänd galopp, speciellt förvända gick bra när jag väl började rida som jag skulle. Kul!

Idag har Sten Lindgren haft både löshoppning och uppsutten hoppning, Chikita, Kardull och Square var med från Sjöbyn - alla skötte sig superbra! Chikitas första gång :) På eftermiddagen var jag ner och  tittade på Cicci när hon tränade Eulalia och Fabian, gick också bra!

Bra helg på den fronten med andra ord! :)

Dejt!

Med en kladdkaka dock, inte bra, inte bra alls! Men ja.. meningen var att jag skulle slänga ihop en kaka till min kära tränare Wille som kommer imorgon - vilket jag också gjort, men hon behöver ju inte hela (jo.. jämfört med att jag definitivt inte behöver resten) och jag är ensam hemma (som vanligt) vilket innebar att jag åt upp resten, nästan. Inte bra, som sagt. Får köra extra hårt på träningen idag, och imorgon!

Det är full rulle på Kyrkogårdsgatan idag.. mässa i tennishallen i helgen så det körs grejer för fulla muggar just nu, inte värt man går ut.

Ska anmäla till årets första tävling på måndag tänkte jag, beroende på hur träningen går imorgon, blir endera lokal - bara LB:1 den 16 april eller regional LA:4. Viss skillnad. Förhoppningsvis glänser vi järnet imorgon, det är den där förbannade förvända galoppen som spökar..
För tillfället är jag enormt sugen på en unghäst också, en Lucaz fast som utnyttjar sina ben till fullo (vilket jag är helt säker på att han kommer göra så småningom) va roligt allt skulle vara då! Det är inget fel på Flippsan heller men vore kul med nått yngre oxå..


En sån, ingen som vill skänka mig en? :P

Nu ska jag hitta på nått annat!

Hejjs!


RSS 2.0